Άνοιξε η Ακρόπολη: Η Σακελλαροπούλου, ο Σεφέρης και το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Άνοιξε η Ακρόπολη: Η Σακελλαροπούλου, ο Σεφέρης και το παγκόσμιο ενδιαφέρον
Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της Ακρόπολης -

Με αναφορές στον Γιώργο Σεφέρη και την παγκόσμια σημασία του μνημείου η ΠτΔ χαιρέτισε την επαναλειτουργία της Ακρόπολης

Την Ακρόπολη επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, ημέρα επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα, που είχαν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Το άνοιγμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, κάτι που υπογράμμισε και η Πρόεδρος στην δήλωσή της.

Η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της -

 

“Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ταυτόχρονα, μετά από καιρό είναι διαθέσιμοι και πάλι στο κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σχεδόν συμβολική σύμπτωση. Από τη μια ο ψηφιακός εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι ζούμε, και, από την άλλη, μια ελεύθερη περιήγηση στους ανοιχτούς επισκέψιμους τόπους,  που σφράγισαν την ιστορία και την τέχνη των προγόνων μας. Είναι μια γόνιμη συμπόρευση γιατί μέσω των ηλεκτρονικών μέσων μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα, με τον παραδοσιακό τρόπο μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε στα τεκμήρια του παρελθόντος”.

Η Κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στην Ακρόπολη, κάνοντας αναφορές στην παγκόσμια σημασία του μνημείου τις οποίες διάνθισε με στίχους του Γιώργου Σεφέρη:

“Επισκέφτηκα πριν λίγο, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίσουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με την φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και αναγνώριση στην διαιώνια αξία τους και την αυστηρή βέβαια τήρηση των υγειονομικών μέτρων, θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα”, κατέληξε η Πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα