Ανθοδέσμη στον Χρυσοχοΐδη έδωσε ο Σπίρτζης – Η απάντηση του υπουργού

Ανθοδέσμη στον Χρυσοχοΐδη έδωσε ο Σπίρτζης – Η απάντηση του υπουργού
Ανθοδέσμη στον Χρυσοχοΐδη έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης

Ανθοδέσμη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προσέφερε στηλιτεύοντας τη στάση της αστυνομίας την Κυριακή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αντέδρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, όταν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Διοίκησης και Δικαιοσύνης, έδωσε μία ανθοδέσμη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Χρυσοχοΐδη, λέγοντάς του “πάρτε την και δώστε την στον Πρωθυπουργό για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες στην αστυνομία“. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε το λόγο και κατήγγειλε “απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας που καταπατούν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών”.

“Κύριε υπουργέ, σας έφερα λίγα λουλούδια, σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδελφό του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία πάνω στο δρόμο. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στον δολοφονημένο 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στους γονείς και στη μάνα που δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε ένα και στη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για να θυμάστε κάθε μέρα τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν, να εφαρμόζουν, με τον τρόπο που εφαρμόζουν τις εντολές σας, που καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατικού και ατομικού δικαιώματος, με απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης ενώ τηρούν όλα τα μέτρα, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις χωρίς λόγο, με συλλήψεις ακόμα και δικηγόρων και μάλιστα των δικηγόρων που ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τραμπουκισμούς, με παρενοχλήσεις γυναικών, με ρίψεις κρότου λάμψης στο εσωτερικό πολυκατοικίας. Κυρία πρόεδρε, ζητάμε να τα δώσετε στον κ. Χρυσοχοΐδη, ζητάμε από τον πρόεδρο της επιτροπής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε αυτή την επιτροπή που συζητάει το σχέδιο νόμο και για την εκπαίδευση των αστυνομικών μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η απάντηση από την προεδρεύουσα στην Επιτροπή βουλευτής Σοφία Βούλτεψη δεν άργησε να έρθει, η οποία έσπευσε να πει: “Δεν μπορείτε να δίνετε ανθοδέσμες μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας, εντάξει; Αυτό το θέατρο κάποτε πρέπει να το σταματήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν ακούστε. καθήστε κάτω κύριε Σπίρτζη! Είστε πολύ εντάξει στην υποκριτική τέχνη. Καθήστε κάτω, τελείωσε το σκετσάκι σας! Σκετσάκι κάνετε! Ήρθατε εδώ με μια ανθοδέσμη για να παίξετε θέατρο!“.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στα γεγονότα που εκυλίχθηκαν κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για “δήθεν αριστερή ευαισθησία”, επισημαίνοντας ότι για δεύτερη χρονιά “Η Αθήνα δεν κάηκε”. Υπογράμμισε ότι στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, ωστόσο “ούτε σχόλιο δεν ακούστηκε από τους λαλίστατους βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων, που “η ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους”, είπε συγκεκριμένα για το περιστατικό.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στην πλειοψηφία των προσαχθέντων που αρνήθηκαν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό. “Μέσα στον κορονοϊό, σε 374 προσαγωγές που έγιναν χθες, 6 μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ που τους προτάθηκε και προσφέρθηκε διότι βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού. Οι υπόλοιποι, αρνήθηκαν αγέρωχα, το μίσος στον «εχθρό», κυριάρχησε της ευθύνης”.

“Είναι μεγάλη ντροπή είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος, είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και προσέθεσε: «Είναι άγονο και κοστοβόρο να χρειάζονται 5.000 αστυνομικοί για τιμηθεί μια επέτειος. Τόσα χρόνια κάποιοι ανέχθηκαν πεντακόσιους, χίλιους να καίνε τις πόλεις και να καταστρέφουν. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο ίσως αλλά αυτό έκλεισε.

“Προειδοποιώ λοιπόν και ενημερώνω. Θα συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας”, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνοντας ότι την Κυριακή οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφεραν κάμερες για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας αστυνομικών και πολιτών και οι κάμερες θα επεκταθούν και στις άλλες δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Η ανάρτηση στο Facebook του Σπίρτζη για το συμβάν

Τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά γεγονότα αστυνομικής βίας καταπατούν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τη πλειοψηφία των Ελλήνων, δημοκρατών αστυνομικών.

Κύριε υπουργέ σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδερφο του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στο δρόμο.

Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στο δολοφονημένο 15χρονο, Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στους γονείς και τη μάνα που δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί της.

Να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για να θυμάστε κάθε ημέρα τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν, να εφαρμόζουν με τον τρόπο που εφαρμόζουν τις εντολές σας.

Με καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού και ατομικού δικαιώματος, με απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, με συλλήψεις ακόμη και δικηγόρων και μάλιστα των δικηγόρων που ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τραμπουκισμούς, με παρενοχλήσεις γυναικών, με ρίψεις κρότου-λάμψης μέσα σε εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας και πολλά άλλα.

Ζητάμε από τον πρόεδρο της Επιτροπής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στο χώρο της Γερουσίας της Βουλής και σε αυτήν την Επιτροπή που συζητά το σχέδιο νόμου και για την παιδεία των αστυνομικών μας, για τις δομές και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα