Αντιδράσεις και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση Καπάκου από την ΕΡΤ

Αντιδράσεις και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση Καπάκου από την ΕΡΤ

Για αντιδημοκρατικό κατήφορο κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, ενώ και ο Παπαδημούλης έκανε λόγο για μελανό σημάδι

Η απομάκρυνση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ Σταύρου Καπάκου προκαλεί αντιδράσεις όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα πολιτική γραμματεία του οποίου συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καπάκος ήταν διευθυντής σύνταξης της Αυγής.

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε το γεγονός μέσω twitter: “Η απομάκρυνση του Στ. Καπάκου από την ΕΡΤ, μέσω δικαστικού κλητήρα, είναι μελανό σημάδι για την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα...”

Το δε ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, καθώς ερμηνεύει την απομάκρυνση ως προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης και μετατροπής της ΕΡΤ σε “τσιφλίκι” του Μαξίμου.

Ειδικότερα η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωση της υποστηρίζει:

“Η όλη διαδικασία απομάκρυνσης του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Σ. Καπάκου, είναι ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης.

Και μάλιστα όταν ο κ. Καπάκος ήταν μια ακραιφνής κομματική επιλογή (Διευθυντής Σύνταξης της Αυγής), κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όμως η απομάκρυνσή του ως φαίνεται με «άνωθεν υπόδειξη», προδιαθέτει για το τι ακόμη θα δούμε, όσο τα διαλυτικά φαινόμενα και η λαϊκή αποδοκιμασία προς τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διευρύνονται. Γιατί στόχος είναι η ανενδοίαστη προσπάθεια (με κάθε μέσο) ελέγχου της ενημέρωσης και η με το «έτσι θέλω» προσπάθεια μετατροπής της ΕΡΤ -της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- σε τσιφλίκι του Μαξίμου.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το «ενδιαφέρον» του Μαξίμου για την προώθηση συγκεκριμένων -απολύτως ελεγχόμενων- δημοσιογράφων και  στα υπό δημιουργία Κανάλια ορισμένων εκ των «υπερθεματιστών».

Με αυτές τις λογικές το «διότι δεν συνεμορφώθην  προς τας υποδείξεις», γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο.”

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του.”

Δήλωση Ταγματάρχη

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα όσα έγραψε ο κ. Καπάκος, ο κ. Ταγματάρχης είπε:

"Για να παραμείνει η συνείδησή του μόνο με "λίγες γρατζουνιές", πρέπει με το χέρι στην καρδιά να απαντήσει :

- Αν δέχτηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. “Στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

- Αν παραβρέθηκα ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό δείχνει άνθρωπο με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές;

- Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;

- Τέλος, πρέπει να διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση "ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές". Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία - λάσπη μετά την αποπομπή του.

Γιατί δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;

Αν ο κ. Καπάκος "θέλει να μην δολοφονήσει τη συνείδησή του", υπάρχει χρόνος.

Υ.Γ. “Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network