Αντιδράσεις κομμάτων στη νίκη Τραμπ

Αντιδράσεις κομμάτων στη νίκη Τραμπ

Διαφορετική στάση των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ο Παπαδημούλης ανησυχεί, ο Καμμένος συγχαίρει. Προσεκτική στάση από τη Νέα Δημοκρατία

Η ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να έχουν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση, ενώ το Ποτάμι μελαγχολεί και η Χρυσή Αυγή και ο Φαήλος Κρανιδιώτης πανηγυρίζουν.

Ιδιαίτερα προσεκτική στάση, κρατά η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πηγές του Μοσχάτου, “οι αμερικανοί αποφάσισαν. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι και θα παραμείνουν ισχυρές & δεν επηρεάζονται από το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα”.

«Σοβαρή αρνητική εξέλιξη για όλο τον πλανήτη» χαρακτηρίζει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Παπαδημούλης τονίζει την ανάγκη να κινητοποιηθεί η Ευρώπη για την «κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη» και η Ελλάδα «να υλοποιήσει γρήγορα τον σχεδιασμό για την ελάφρυνση του χρέους και να αναδειχθεί σε πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Καταλήγοντας εκφράζει την προσδοκία «το σοκ από τη νίκη του Τραμπ» να λειτουργήσει «ως εγερτήριο μήνυμα για τη δημιουργία ενός αντιφασιστικού, δημοκρατικού μετώπου ανά τον κόσμο».

Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη έχει ως εξής:

«Η νίκη Τραμπ αποτελεί ένα αρνητικό σοκ, μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα σε όλο τον πλανήτη. Η σπουδή της ομογάλακτής του Μαρίν Λε Πεν να πανηγυρίσει γι αυτή τη νίκη, το δείχνει καθαρά.

Αυτή την ώρα κάθε δημοκράτης και νοήμων άνθρωπος παντού στον κόσμο έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Στην Ευρώπη επιβάλλεται να γίνουν άμεσα κινήσεις σε όλους τους τομείς για την ενίσχυση της σταθερότητας, της συνοχής, της πολιτικής ανάπτυξης και για την αποτελεσματικότερη απάντηση στο κύμα αστάθειας που θα γεννήσει.

Για την Ελλάδα αυτή την ώρα επιβάλλονται δύο πράγματα. Πρώτον να τρέξουμε για να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό που θα μας εξασφαλίσει την ελάφρυνση του χρέους και τη στροφή στην οικονομική ανάπτυξη και δεύτερον να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Το οδυνηρό σοκ από τη νίκη Τραμπ μπορεί να είναι κι ένα εγερτήριο μήνυμα για ένα ευρύ αντιφασιστικό δημοκρατικό μέτωπο παντού στον κόσμο,προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που σηματοδοτεί η νίκη Τραμπ».

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, αν και χωρίς πανηγυρισμούς, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος έδωσε μέσω twitter συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και έδειξε να ελπίζει ότι η τοποθέτηση Ελληνοαμερικάνων στο επιτελείο Τραμπ θα επηρεάσει κάπως τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Από την πλευρά της ΝΔ το θέμα σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας με ιδιαίτερη όμως προσοχή και ίσες αποστάσεις.


Με μία ποιητική ανάρτηση σχολίασε από την πλευρά του τη νίκη Τραμ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χθες είχε δηλώσει δημοσίως τη στήριξη του στη Χίλαρ Κλίντον.


Το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας ωφελείται από τα την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ υποστηρίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος είχε ευθύς εξαρχής ταχθεί υπέρ της νίκης των Ρεπουμπλικάνων.

 «Ή ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τάχθηκε εδώ και καιρό υπέρ της εκλογής Τραμπ στις ΗΠΑ, ενώ από αριστερά έως ψευτοδεξιά με τρόπο χυδαίο και δουλόφρονα τάσσονταν υπέρ της αιματοβαμμένης και διεφθαρμένης Κλίντον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κρανιδιώτης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς αφού συγχαίρει τον νέο Αμερικανό πρόεδρο κάνει λόγο για «καθαρή νίκη ενάντια στην γάγγραινα της πολιτικής ορθότητας, τις μαϊμού δημοσκοπήσεις και ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα χειραγώγησης και συκοφαντιών που απέτυχε παταγωδώς».

Οι λόγοι που κατά τον Φαήλο Κρανιδιώτη η εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ είναι προς όφελος της Ελλάδας είναι «η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η ήττα του ολοκληρωτισμού της “πολιτικής ορθότητας”, η ανάσχεση και συντριβή του μαχητικού Ισλάμ και η εξομάλυνση των σχέσεων με την Ρωσία, εφόσον από εξαγγελίες γίνουν πολιτικές».

Καταλήγοντας ο κ. Κρανιδιώτης απευθυνόμενος στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα αναφέρει πως «οι επιπόλαιοι, που έσπευσαν να γλείψουν σαν Χατζηαβάτηδες την Κλίντον βρίζοντας τον Τραμπ, πήραν το μάθημα τους. Οι καιροί άλλαξαν…».

Φυσικά και η ΧΑ έσπευσε να επικροτήσει την εκλογή Τραμπ σε αντίστοιχη λογική με τον κ.Κρανιδιώτη, υποστηρίζοντας:

“Στις αμερικανικές εκλογές νίκησαν οι δυνάμεις που αντιμάχονται την παγκοσμιοποίηση, αντιμάχονται τη λαθρομετανάστευση και είναι υπέρ των καθαρών εθνικών κρατών, υπέρ της αυτάρκειας στην εθνική οικονομία.

Μία μεγάλη παγκόσμια αλλαγή έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί με την επικράτηση των εθνικιστών στην Αυστρία, της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, όπου θρηνούν όλα τα κανάλια και τα κόμματα του κατεστημένου, που στήριζαν την Κλίντον, η οποία παίρνει μαύρα λεφτά από τον Ερντογάν και υποθάλπει τους πιο ακραίους, αλβανικούς, ανθελληνικούς κύκλους.

Μαζί τους θρηνούν και τα κοράκια των αγορών, οι διεθνείς τοκογλύφοι που καταστρέφουν την Πατρίδα μας με το μνημόνιο και την υφαρπαγή της εθνικής μας περιουσίας.”

ΠΑΣΟΚ: Σοκ η εκλογή του. Καλλιεργούσε τον φόβο και τον διχασμό

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και τον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, για να σχολιάσει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

“Η εκλογή του κ Τράμπ αποτέλεσε ένα σοκ κι αυτό, γιατί συστηματικά καλλιεργούσε το φόβο και το διχασμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εύχομαι οι πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποτελέσουν εμπόδιο για τις εξελίξεις και τα μεγάλα θέματα της χώρας μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και η χώρα μας είναι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή κι επομένως η λογική της Εθνικής Συνεννόησης είναι απαραίτητη.”

Το κλίμα του λαϊκισμού το οποίο καλλιέργησαν κάποιοι και στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, αλλά και του ελληνικού δημοψηφίσματος παλαιότερα, όπως επίσης, και το κλίμα λαϊκισμού που καλλιέργησε ο κ Τράμπ είναι ένα κλίμα που οδηγεί σε αποτελέσματα, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Από 1/1/2017 στην Ελλάδα, για παράδειγμα, εξαιτίας του δημοψηφίσματος, καλούμαστε να πληρώσουμε φόρους άνω των 2 δις ευρώ, 900 εκατομμύρια θα κληθούν να κόψουν από προνοιακά, αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις. Αυτά είναι προβλήματα τα οποία, δυστυχώς, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει. Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια, υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες κι έχουμε ένα Πρωθυπουργό ο οποίος μπορεί να διόρισε Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, έχουμε όμως Πρωθυπουργό και Εικονικής Πραγματικότητας, περιγράφει μια αλήθεια η οποία δεν υπάρχει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα