Αντιδράσεις Μιχελογιαννάκη-Λεουτσάκου: Η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω

Αντιδράσεις Μιχελογιαννάκη-Λεουτσάκου: Η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει σε δημοψήφισμα ένα κείμενο που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του και να ζητήσει από τον λαό να το απορρίψει

Τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά τη συμφωνία έθεσαν στο Μαξίμου μέσω του ΣΚΑΪ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Στάθης Λεουτσάκος ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος σήμερα Σάββατο και την Κυριακή.

Αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μιχελογιαννάκης έκανε λόγο για «Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό», ενώ ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία στη Βουλή.»

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει σε δημοψήφισμα ένα κείμενο που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του και να ζητήσει από τον λαό να το απορρίψει.

«Δεν φεύγω, ούτε δεν παραδίδω έδρα, είναι δυνατόν να φύγω από τις αρχές που παλέψαμε;» διερωτήθηκε ο κ. Μιχελογιαννάκης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος τηρεί τις αρχές με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. «Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να ψηφίσω, τι να ψηφίσω, ένα δεξί κόμμα; Εμείς υπογράψαμε να δώσουμε την έδρα, εφόσον παραβούμε τις αρχές και τις προαγγελίες που κάναμε, είναι δυνατόν να παραδώσω εγώ την έδρα, όταν μου βάλει ΦΠΑ και μου ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία; Αυτοί να παραδώσουν τις έδρες τους. Υπάρχει πρόγραμμα που βγήκαμε. Αλλοιώνουν το πρόγραμμα, αλλοιώνουν την αριστερά», ανέφερε εξάλλου την Παρασκευή στον Alpha, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του που έχουν την ίδια γνώμη με τον ίδιο.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία (σ.σ στη Βουλή) ο πρώτος που θα την καταψήφιζε είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας» σημείωσε δε ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα Στάθης Λεουτσάκος.

«Οι δανειστές έχουν πρήξει το συκώτι στον λαό όχι εμείς» παρατήρησε ο βουλευτής. «Η κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει πίσω να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές μας μέχρι τέλους» επέμεινε μέσω του σταθμού μας.

«Η Κεντρική Επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση η οποία συμφωνία να είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας» τόνισε εξάλλου στο Mega αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Οι δανειστές επιμένουν στην αύξηση του ορίου ένσημων για την κατώτατη σύνταξη στα 6.000, από τα 4.500 που είναι σήμερα» ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

Κρας τεστ για την συμφωνία στη σημερινή ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνομιλία Τσίπρα - Λιου: Προσοχή! Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα έθετε σε δοκιμασίες την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network