Αντιδράσεις ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τη δήλωση Ζάεφ περί "μακεδονικής γλώσσας" στα ελληνικά σχολεία

Ζόραν Ζάεφ
Ζόραν Ζάεφ AP

Τι αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους η ΝΔ και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στον απόηχο αναφορών μέσων ενημέρωσης στην πΓΔΜ.

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσαν οι αναφορές τοπικών ΜΜΕ στην πΓΔΜ, σύμφωνα με τις οποίες με την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει η πιθανότητα η "μακεδονική" γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

ΝΔ: "Οι δηλώσεις Ζάεφ προκαλούν όλους τους Έλληνες"

Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Οι δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισημαίνει: «Και γι' αυτό εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα".

ADVERTISING

Γεννηματά: Άρχισαν τα όργανα

"Άρχισαν τα όργανα. Κατά τον κ.Ζάεφ σε λίγο θα διδάσκουμε την δήθεν Μακεδονική γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία. Μεγάλη επιτυχία κ.Τσίπρα . 'Ιστορική' η συμφωνία σας".

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ φέρται να δήλωσε, ότι με την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχει η πιθανότητα η "μακεδονική" γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μιλώντας το Σάββατο στη Βουλή ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για "Μακεδόνες" στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ φέρεται να είπε, πως "ειδικά για αυτούς τους Αιγαίου, σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει τα προηγούμενα 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της Μακεδονίας". Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, συμπλήρωσε πως πλέον, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει πιθανότητα η "μακεδονική" γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Σκόπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΓΔΜ: Η Βουλή ψήφισε και τα τέσσερα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος

SHARE:

24Media Network