Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην απόφαση για την Ηριάννα

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην απόφαση για την Ηριάννα
Πανό έξω από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας όπου εξετάζεται για δεύτερη φορά η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Την αντίθεσή τους στην απόφαση παραμονής στη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή, εξέφρασαν με ανακοινώσεις του τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ

Ερωτηματικά ως προς την απόφαση των δικαστών να παραμείνει στη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής, εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονής, αλλά και το ΚΚΕ. Από το κυβερνών κόμμα σχολίασαν πως για  δεύτερη φορά, η απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. “Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του” σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Από την πλευρά του, ο Περισσός σχολιάζει την “προκλητική” όπως τη χαρακτηρίζει εμμονή των δικαστηρίων στην εν λόγω απόφαση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναντίστοιχη του περί δικαίου αισθήματος η απόφαση

Η σημερινή  απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά,  οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και  το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες  και πολιτικές οργανώσεις,  στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους. 

Το δικαστήριο φέρει το βάρος της ευθύνης, λέει ο Κοντονής

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν. Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες».

Προκλητική η επιμονή των δικαστηρίων, λέει το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του ο Περισσός στηλιτεύει την απόφαση:

“Η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς, το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων,  πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις.

Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος και την αλλαγή του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα