Απάντηση ΥΠΕΞ σε πΓΔΜ: Αντί να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, ας λύσει τα προβλήματά της

Απάντηση ΥΠΕΞ σε πΓΔΜ: Αντί να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, ας λύσει τα προβλήματά της

Τι τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας σχετικά με τις ευθύνες που επέρριψε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της πΓΔΜ για στασιμότητα στην ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του

Απάντηση στον πρόεδρο της πΓΔΜ, ο οποίος με πρόσφατες δηλώσεις του επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για τη στασιμότητα στην ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, "πρότεινε" στην πολιτική ηγεσία της γείτονας χώρας αντί να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τονίζοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική της.

"Δυστυχώς, η αναζωπύρωση της έντασης στη πΓΔΜ επιβεβαιώνει αυτό που επανειλημμένως έχουμε πει, ότι δηλαδή στη γειτονική μας χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του κράτους δικαίου, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εφαρμογή της διεθνοτικής συμφωνίας της Αχρίδας, στο σεβασμό της αρχής της καλής γειτονίας και στο έλλειμμα δημοκρατίας της χώρας", δήλωσε ο κ. Κούτρας.

Και συνέχισε: "Ας στραφεί, λοιπόν, η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων στη θεραπεία αυτών των ζητημάτων, επιδεικνύοντας πνεύμα αυτοκριτικής και συναίνεσης, αντί να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας άλλους για το αδιέξοδο της ευρω-ατλαντικής της προοπτικής, την οποία η Ελλάδα ειλικρινώς και σταθερά υποστηρίζει.

Εκφράζουμε τη λύπη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τελευταίας κρίσης, που ελπίζουμε να αποδειχθεί ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Τώρα πρέπει να πρυτανεύσει η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος".

SHARE: