Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: "Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα έπνιγε πρόσφυγες"

Το Υπουργείο Εξωτερικών
Το Υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

"Η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις" σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ανακοίνωση για τα όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί "πνιξίματος προσφύγων στο Αιγαίο", εξέδωσε το Σάββατο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, επιτέθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι οι αρχές της χώρας μας άνοιγαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες και άλλοι εξ αυτών πνίγονταν στο Αιγαίοι και άλλοι κατάφερναν να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία.

ADVERTISING

"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές.

Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις", αναφέρει το ΥΠΕΞ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ελληνοτουρκικά, Μεταναστευτικό, Μετανάστες, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network