Απάντηση ΥΠΕΞ στις τουρκικές αμφισβητήσεις για τα νησιά του Αιγαίου

ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ---((ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ---((ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου από το υπουργείο Εξωτερικών. Τι αναφέρεται για το καθεστώς των νησιών στο Αιγαίο

Με σκληρή ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα πρόκληση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αμφισβήτησε τα θαλάσσια συνορά μας.

"Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα "του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε".

"Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς", υπογράμμισε.

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε η απάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου σε ερώτηση που υποβλήθηκε από βουλευτή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αμφισβήτησε τις διεθνείς συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών και το καθεστώς συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου όπως οι Οινούσσες, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος και η Ψέριμος.

SHARE:

24Media Network