Φρούρηση του Δ. Χριστόφια έως το τέλος του χρόνου μετά τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Φρούρηση του Δ. Χριστόφια έως το τέλος του χρόνου μετά τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Κινητοποίηση της Αστυνομίας για φρούρηση της οικίας του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και των μελών της οικογένειάς του. Τι αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο

Το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τον Δεκέμβριο την παραμονή της φρουράς του τέως προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, που αριθμεί 15 αστυνομικούς, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης», διευκρίνισε ότι δεν διατυπώθηκαν νέες απειλές σε βάρος του κ. Χριστόφια.

Η Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνομίας, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, δεν ολοκλήρωσε ακόμη τις έρευνές της για τις απειλές στο παρελθόν και ως εκ τούτου εισηγήθηκε να μην μειωθούν οι αστυνομικοί της φρουράς του τέως προέδρου.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι η φρουρά του τέως προέδρου θα πρέπει να μειωθεί ανάλογα με τη φρουρά των πρώην προέδρων Γλαύκου Κληρίδη και Γιώργου Βασιλείου, που είναι τρεις και δύο αστυνομικοί, αντίστοιχα.

Τα απειλητικά τηλεφωνήματα αξιολογήθηκαν από την αστυνομία και κρίθηκε ότι πρέπει να υπάρξει αυξημένη προστασία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν αυτοί που διατύπωσαν τις απειλές.

Σε επιστολή του προς τον αρχηγό Αστυνομίας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2013, σύμφωνα με τον «Πολίτη», ο υπεύθυνος της φρουράς του τέως προέδρου, αφού επισήμανε ότι η απόφαση για την τοποθέτηση των 15 αστυνομικών στην οικία, το εξοχικό και τη συνοδεία του κ. Χριστόφια έληγε στο τέλος Αυγούστου, σημείωσε ότι η φρούρηση θα πρέπει να συνεχιστεί. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, κατά καιρούς λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες για απειλές κατά της ζωής του κ. Χριστόφια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network