Από την Ηλεία ξεκινά ο Τσίπρας περιοδείες στην περιφέρεια

Από την Ηλεία ξεκινά ο Τσίπρας περιοδείες στην περιφέρεια
Ξανά στην Ηλεία σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Φώτο από την προηγούμενη περιοδεία του στον νομο το 2020 Eurokinissi

Νέος γύρος διαλόγου με την κοινωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνεχίζει την παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων διακυβέρνησης.

Με επίσκεψη στον Νομό Ηλείας, εγκαινιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών στην περιφέρεια το οποίο θα καλύψει τους επόμενους, θερινούς μήνες. Η έντονη κινητικότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά υλοποίηση της απόφασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εντείνει τις επαφές της με την λαϊκή βάση την ενώ παράλληλα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατά τομέα παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων για την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο νομό Ηλείας θα έχει συναντήσεις με τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαφές με τους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων της περιοχής όσο και παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ένα σημαντικό στοιχείο των περιοδειών αυτών αναμένεται να είναι η ανάλυση αλλά και η εξειδίκευση του «Ελλάδα +», δηλαδή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης. Στην Κουμουνδούρου θυμίζουν ότι δίνεται ειδική σημασία στο πώς οι επεξεργασίες που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο θα προσαρμοστούν στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε περιοχής. Θυμίζουν μάλιστα ότι κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετηθεί η διαδικασία των 13 περιφερειακών συνεδρίων, για τις περιφέρειες της χώρας προκειμένου να αναδειχθούν αυτές οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες.

Συνδιαλεγόμαστε με την κοινωνία

Η εμβάθυνση στους δεσμούς με την κοινωνία θεωρείται μεγάλης σημασίας αυτή την περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισήμανε σε συνέντευξή της η γραμματέας της Κ.Ο Όλγα Γεροβασίλη «συνδιαλεγόμαστε και συμπορευόμαστε με την κοινωνία και τα δίκαια αιτήματά της, ελέγχοντας μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση. Παρουσιάζουμε την προοδευτική προγραμματική πρότασή μας για μια διακυβέρνηση με στόχο τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη». Επισήμανε μάλιστα πως «η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε περίοδο φθοράς χωρίς αυτό να μας εφησυχάζει. Οι θέσεις και τα προγράμματά μας αντιπαρατίθενται και η κοινωνία θα δώσει την απάντησή της όταν έρθει η ώρα».

Συνεχής ο διάλογος με την κοινωνία τονίζει η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα αποτελούν και ένα στοιχείο πολιτικής εγρήγορσης προκειμένου ο κομματικός μηχανισμός να βρίσκεται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο σε μία ρευστή πολιτικά περίοδο. Όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος «σε κάθε περίπτωση, σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογικής μάχης, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να διεκδικήσει μία νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, διότι είναι αναγκαία ούτως ή άλλως μια μεγάλη πολιτική στροφή στη χώρα»

Έρχεται η πρόταση για την κλιματική αλλαγή

Στο επίπεδο των κεντρικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρουσίαση του «Ελλάδα +» σειρά έχει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να παρουσιάσει την θέση της για ένα νέο κλιματικό νόμο. Μια κίνηση που γίνεται έγκαιρα, μια και η κυβέρνηση – όπως πρόσφατα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- προτίθεται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει σαφές κοινωνικό και πολιτικό πρόσημο. Όπως επισήμανε πρόσφατα η βουλευτής του κόμματος Θεανώ Φωτίου «ο κλιματικός νόμος πρέπει να εξασφαλίζει την κοινωνική ανθεκτικότητα με συνοχή και αλληλεγγύη. Από τα νοικοκυριά, τις κοινότητες, τους δήμους, τις περιφέρεις των πόλεων, τις πιο φτωχές, τις πιο υποβαθμισμένες, πάλι με προτεραιότητες»

Βασική προτεραιότητα το εργασιακό

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικό αντιπολιτευτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το εργασιακό νομοσχέδιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση όπροετοιμάζεται για την κοινωνική και κοινοβουλευτική μάχη των εργασιακών σχέσεων. Η έλευση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο αναμένεται στις αρχές του Ιουνίου. Σε μία περίοδο που θυμίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εγείρει την αξίωση να σταματήσει η κυβέρνηση τις πρακτικές υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ευθέως ζήτημα δημοκρατίας απαιτώντας να αρθεί το lockdown που έχει επιβληθεί στο κοινοβούλιο τόσο για την προσέλευση των βουλευτών όσο και για τις ονομαστικές ψηφοφορίες δι αλληλογραφίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα