Από το Παιδείας ξεκινά τις επισκέψεις στα υπουργεία ο Μητσοτάκης

Από το Παιδείας ξεκινά τις επισκέψεις στα υπουργεία ο Μητσοτάκης
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Παιδείας, ενώ ήδη έδωσε οδηγίες στο Βρούτση να συναντηθεί με τους επιθεωρητές εργασίας. Συναντήσεις με Γεωργιάδη- Χρυσοχοΐδη σήμερα. Ο Μπεκίρης διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή

Στις 12 στρατηγικές επιλογές της ΝΔ που δικαιώθηκαν στις κάλπες και αποτελούν πλέον το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού και στάθηκε ιδιαίτερα στην Παιδεία, την Εργασία και την Ασφάλεια.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα επισκεφθεί αύριο το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου κύκλου συναντήσεων με τις ηγεσίες των Υπουργείων, και αναφέρθηκε στο “τολμηρό μας σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι υπηρετούν σήμερα με πάθος και αυταπάρνηση τη δημόσια εκπαίδευση.”

Ανακοίνωσε επίσης ότι ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας “ώστε να σταλεί σε όλη την Επικράτεια το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.”

Είπε επίσης ότι πολύ γρήγορα εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ, καλύπτοντας έτσι ουσιαστικά το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος δεν κάλεσε τη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας στην πρώτη σύσκεψη και ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον κ. Χρυσοχοϊδη και επίσης με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σημειωτέον ότι ο πρώην διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης ήταν στο υπουργικό καθώς θα αναλάβει διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με αυξημένες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Οι 12 κεντρικές στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης:

  1. Ισχυρή ανάπτυξη- καλές δουλειές
  2. Αξία στην ακίνητη περιουσία
  3. Ασφάλεια
  4. Κοινωνική συνοχή
  5. Εκπαίδευση
  6. Δημόσια υγεία
  7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων
  8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης
  9. Περιβάλλον
  10. Σύγχρονο ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη
  11. Νέο μοντέλο πολιτισμού, αλλά και ενημέρωσης και αισθητικής
  12. Μία ισχυρή Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει

Τέλος, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Αθανάσιο Μπούρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα προτείνει ως πρόεδρο της Βουλής τον κ. Κώστα Τασούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κακλαμάνης θα είναι Α αντιπρόεδρος, ο Αθανασίου Β και ο Μπούρας Γ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα