Αποφασίστηκε η αποβολή της Χρυσής Αυγής από το Πολυνομοσχέδιο

Αποφασίστηκε η αποβολή της Χρυσής Αυγής από το Πολυνομοσχέδιο

Αποβλήθηκε η Χρυσή Αυγή από τις δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας επί του πολυνομοσχεδίου. Η απόφαση της Διάσκεψης ελήφθη με ομοφωνία καθώς η Χρυσή Αυγή δεν βρισκόταν στην αίθουσα

Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πτερύγων και υπό τα χειροκροτήματα του συνόλου των βουλευτών η αίθουσα της Ολομέλειας επικύρωσε πριν από λίγο την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον αποκλεισμό των χρυσαυγιτών από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ως συνέπεια της βίαιης επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια και της κάλυψης που παρέσχαν στη βιαιοπραγία όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με την απόφαση οι χρυσαυγίτες, που βρίσκονται ήδη εκτός της αίθουσας, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ολομέλεια. Δικαιούνται, όμως, να ψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης. Ταυτόχρονα εκκρεμεί το θέμα των πειθαρχικών ποινών στον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος  έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην ψηφοφορία που έγινε δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα