"Γονατογραφία ο φόρος στα ακίνητα"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ 76Η ΔΕΘ(PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ 76Η ΔΕΘ(PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ) PHASMA

Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" θα μιλήσει το βράδυ του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Συνάντηση με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ είχε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στην 76η ΔΕΘ.

Οι διοικήσεις των δύο οργανισμών τον ενημέρωσαν για τα μεγέθη και τα τρέχοντα ζητήματα του διεθνούς εκθεσιακού φορέα.

Η ΔΕΘ "είναι πέρα από ιδεολογίες", επισήμανε ο κ.Σαμαράς, υπογράμμισε ότι η ΝΔ στηρίζει το αίτημα της μετεγκατάστασής της και της "ήπιας" αξιοποίησης του υπάρχοντος χώρου και τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του διεθνούς ρόλου της έκθεσης.

Οι διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ, δώρισαν στον πρόεδρο της ΝΔ ένα ιστορικό λεύκωμα για τα 75 χρόνια της ΔΕΘ, με στιγμιότυπα από παλαιότερες διοργανώσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στο περίπτερο 15 και στάθηκε στο "σταντ" της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ξεναγήθηκε από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή.

Ενημερώθηκε από την "Εκπαιδευτική Ρομποτική Πτολεμαΐδας" για τις λειτουργίες μιας ευρεσιτεχνίας της, ενός μικρού μεγέθους ρομπότ, που συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής και απέσπασε διακρίσεις.

Οι εκπρόσωποί της, εξήγησαν ότι πρόκειται για επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος και επεσήμαναν ότι το πρόγραμμα χρειάζεται επιχορήγηση για να προχωρήσει. Τον ενημέρωσαν επίσης, ότι και η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει βήματα τελευταία στον τομέα της ρομποτικής στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τους συνεχάρη και αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των ιδιωτών εκθετών στη φετινή διοργάνωση συμπλήρωσε: "Χαίρομαι, που ακούω εδώ, ότι στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν περισσότεροι ιδιώτες".

Επίθεση για το νέο χαράτσι

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, με πολλούς να περιμένουν τις θέσεις του και κάποια δέσμευση και για το νέο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση.

Την Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας την Παρασκευή διαδικτυακά με νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι "έχουμε την πίκρα της δικαίωσης για αυτά που δυστυχώς γίνανε σε σχέση με την ανάπτυξη" σε συνάρτηση και με την παιδεία, αλλά δήλωσε και την "ικανοποίηση" του για το ότι "υπάρχουν λύσεις που μπορεί να αποδώσουν".

"Βλέπουμε σήμερα μια χώρα η οποία είναι οικονομικά, σε μια φάση παραλυσίας. Δεν υπάρχουν επενδύσεις δεν υπάρχει αισιοδοξία" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Α. Σαμαράς, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, αποκάλεσε "γονατογραφία" το νέο τέλος δομημένης επιφάνειας, καταλογίζοντας προχειρότητα ακόμη και σε επιμέρους προβλέψεις της ρύθμισης.

"Έξι φόροι για τα ακίνητα σε είκοσι μήνες. Ένας φόρος ανά τρίμηνο, τετράμηνο" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας το θέμα της γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι είναι ένα παράδειγμα χώρας, που σε αυτή τη συγκυρία αξιοποιεί το φυσικό της πλούτο.

SHARE:

24Media Network