Αποστολάκης: Έχω συνηθίσει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και αν είναι

Αποστολάκης: Έχω συνηθίσει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και αν είναι
Ο μέχρι πρότινος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης ο ο ποίος αναμένεται να ορκιστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας Eurokinissi

Στο Μαξίμου βρίσκεται ο νέος υπουργός Άμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου είναι σε εξέλιξη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Τι δήλωσε πριν αναχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας για τα νέα του καθήκοντα.

“Είμαι άνθρωπος της ευθύνης και έχω συνηθίσει να την αναλαμβάνω όσο βαριά κι αν είναι. Εξάλλου η κατάσταση είναι περίεργη και απαιτεί συναίνεση, ενότητα και συνεργασία” δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, τόνισε πως προσβλέπει “στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας”.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποστρατεύεται σήμερα δια περιφοράς, προκειμένου αύριο, Τρίτη να ορκιστεί νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, που μεταδόθηκε νωρίτερα στον News 24/7 στους 88.6, ο αντικαταστάτης του κ.Αποστολάκη θα προκύψει μέσα από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ εντός της εβδομάδας και εκτός απροόπτου αναμένεται να ακολουθηθεί η σειρά των Κλάδων των ΕΔ .

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία, αφού προηγήθηκαν ο κ.Κωσταράκος από τον Στρατό Ξηράς και ο κ.Αποστολάκης από το Πολεμικό Ναυτικό. Σημειώνεται, πως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είναι ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ενώ αναμένεται ακόμη να αποστρατευτούν με βάση την επετηρίδα οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα