Σήμερα αποστρατεύεται, αύριο υπουργοποιείται ο Αποστολάκης

Σήμερα αποστρατεύεται, αύριο υπουργοποιείται ο Αποστολάκης
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης Eurokinissi

Ο αντικαταστάτης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα οριστεί μετά από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνα με τη σειρά των Κλάδων των ΕΔ θα προέρχεται από την Π.Α. - Για μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετατίθεται ο ανασχηματισμός.

Δια περιφοράς αποστρατεύεται σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, προκειμένου αύριο Τρίτη να ορκιστεί νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Πάνου Καμμένου, και έπειτα θα πραγματοποιηθεί και η σχετική τελετή παραλαβής-παράδοσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, που μεταδόθηκε νωρίτερα στον News 24/7 στους 88.6, ο αντικαταστάτης του κ.Αποστολάκη θα προκύψει μέσα από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ εντός της εβδομάδας και εκτός απροόπτου αναμένεται να ακολουθηθεί η σειρά των Κλάδων των ΕΔ .

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία, αφού προηγήθηκαν ο κ.Κωσταράκος από τον Στρατό Ξηράς και ο κ.Αποστολάκης από το Πολεμικό Ναυτικό. Σημειώνεται, πως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είναι ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ενώ αναμένεται ακόμη να αποστρατευτούν με βάση την επετηρίδα οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ.

Μετά την ψήφιση της συμφωνίας ο ανασχηματισμός

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα Σκόπια αναμένεται αύριο μέσω ρηματικής ανακοίνωσης στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσουν την Αθήνα για τις συνταγματικές αλλαγές και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έπειτα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς και έπειτα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο στόχος είναι αυτό να γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ημερομηνία που μάλλον αποτελεί φιλόδοξο στόχο και δεν αποκλείεται και δεν αποκλείεται να μετατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, αναφορικά με τον ανασχηματισμό, αυτός θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα