ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004. Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός. Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος

Κατρούγκαλος: "Η κυριαρχία στα νησιά μας πρέπει να μείνει έξω από την κομματική αντιπαράθεση"

Σαφές μήνυμα συνεργασίας και όχι "διαστρέβλωσης της μονταζιέρας" απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, έστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αποστολάκης για F-35: Η προμήθεια οπλικών συστημάτων πρέπει να προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη

Αποστολάκης για F-35: Η προμήθεια οπλικών συστημάτων πρέπει να προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη

"Μας ξενίζει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μια τέτοια προμήθεια χωρίς να φαίνεται ότι έχουν τηρηθεί οι δικαδικασίες" ανέφερε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στην ανακοινωση για τα F-35.

Ευάγγελος Αποστολάκης - Αλέξης Τσίπρας

ΔΕΘ 2021: Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην ομιλία Τσίπρα

Η παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ καταδεικνύει ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν επηρεάστηκαν από τα γεγονότα της παρ' ολίγον υπουργοποίησης του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η "πατάτα" του ανασχηματισμού και πώς το σύστημα εξουσίας προειδοποιεί τον Μητσοτάκη…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την επαναφορά της μεθόδου του εντυπωσιασμού από τον Κ. Μητσοτάκη με την υπουργοποίηση του Χρ. Στυλιανίδη αλλά και της γκρίνιας στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση περιπολιών στις γειτονιές - Τι είπε για Αποστολάκη

Τους νέους στόχους της ελληνικής αστυνομίας περιέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι είπε για την επιλογή Αποστολάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Συνεργάτες Παυλόπουλου: "Μυθεύματα τα περί ανάμειξής του στην υπόθεση Αποστολάκη"

Δημοσίευμα εφημερίδας, που επιχειρεί να εμπλέξει τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας στο... ναυάγιο του ανασχηματισμού, διαψεύδουν συνεργάτες του Προκόπη Παυλόπουλου.

Πώς ο ναύαρχος Αποστολάκης “τορπίλισε” τον ανασχηματισμό του Μητσοτάκη

Πώς ο ναύαρχος Αποστολάκης “τορπίλισε” τον ανασχηματισμό του Μητσοτάκη

Ο δομικός ανασχηματισμός... αποδομήθηκε καθώς ο Αποστολάκης αρνήθηκε την πρόταση Μητσοτάκη για ένα νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση. Το παρασκήνιο μιας φαρσοκωμωδίας που πλήγωσε βαθιά την κυβέρνηση.

Ο Μητσοτάκης παραπατάει

Ο Μητσοτάκης παραπατάει

Πανθομολογείται το φιάσκο που σημάδεψε τον ανασχηματισμό. Όμως δεν είναι το μόνο γεγονός που καταδεικνύει κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, μικροπολιτικές πονηρίες και προκλητικές επιλογές

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος

Σκέρτσος: Ανέξοδα ευχολόγια για συναίνεση από τον Αλ. Τσίπρα έξι μέρες πριν, δολοφονία χαρακτήρος σήμερα

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μετά τη "βόμβα" του Ευάγγελου Αποστολάκη να μη δεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Σφαγή για Αποστολάκη: Για σταλινισμό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου

Σφαγή για Αποστολάκη: Για σταλινισμό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου

“Ο Σταλινισμός ζει” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι ο Αποστολάκης αρχικά ήταν αποστάτης για το ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία άξιο στέλεχος που παγιδεύτηκε. Η πολιτική κόντρα για τον ανασχηματισμό συνεχίζεται

Ανασχηματισμός: Το πιο μεγάλο φιάσκο

Ανασχηματισμός: Το πιο μεγάλο φιάσκο

Ο Γιάννης Αλμπάνης αναλύει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και τις εξελίξεις με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η δημιουργία του οποίου παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Οργή στο Μαξίμου: "Δειλός" ο Αποστολάκης, "διχαστικός" ο ΣΥΡΙΖΑ - Άκυρο το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Με τον Αποστολάκη επικοινώνησε ο Μητστοτάκης μετά το φιάσκο του ανασχηματισμού. Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Οικονόμου. Δεν συστήνεται τελικά νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Βόμβα στον ανασχηματισμό: Ο Ευ. Αποστολάκης δεν αποδέχθηκε θέση υπουργού - "Πρόεδρε με παγίδευσαν"

Ο Ναύαρχος, πρώην ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν αποδέχθηκε τελικά τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Όλο το παρασκήνιο.

Ευάγγελος Αποστολάκης - Αλέξης Τσίπρας

Ευάγγελος Αποστολάκης: Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα, η "αποστασία" και η αλλαγή στάσης

Το παρασκήνιο της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη που τάραξε τα νερά του ανασχηματισμού και κατέληξε σε φιάσκο. Η αποστασία και οι διαβεβαιώσεις πως δεν θα λάμβανε θέση υπουργού.

Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Θεοδωρικάκος στη θέση του Χρυσοχοΐδη και Πλεύρης στο υπουργείο Υγείας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανασχηματισμό. Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης και ποιοι μετακινούνται. Τα νέα πρόσωπα και η έκπληξη με Αποστολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανασχηματισμός: Στις 11.00 οι ανακοινώσεις - Ο Χρυσοχοϊδης, η μεγάλη έκπληξη και ο Κικίλιας που πάει Τουρισμού

Σήμερα θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Πληροφορίες για δομικές αλλαγές και αυτόνομο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής.

Ευάγγελος Αποστολάκης

Τι σηματοδοτεί η παρουσία των Αποστολάκη-Τσιριγώτη σε σύσκεψη για το προσφυγικό - Τι μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας

Η αναβολή, όπως όλα δείχνουν του Συνεδρίου, καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσωπα που έχουν άποψη και αποδοχή από την κοινωνία.

ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΙΜΙΑ

Αποστολάκης: Φτάσαμε πολλές φορές κοντά σε νέα Ίμια

"Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό. Εμείς δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα και στην αεροπορία και ο στρατός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά" είπε μεταξύ άλλων ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Ευ. Αποστολάκης στο Νews 24/7: H καταγραφή των οπλικών συστημάτων γίνεται κάθε μέρα

Για το περιστατικό της κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στο News 24/7. Όπως υπογράμμισε είναι “άλλο η απογραφή και άλλο η καταγραφή των στρατιωτικών υλικών”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας στη Σχολή Ικάρων

Σχολή Ικάρων: Ο Παυλόπουλος επέδωσε τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυποσμηναγούς

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι, ειδική τελετή, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέδωσε τα ξίφη στους νέους.

Ευάγγελος Αποστολάκης

Αποστολάκης: Θα αντιδράσουμε σε πιθανή εισβολή τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή μας

"Ο τελευταίος Έλληνας το καταλαβαίνει είναι ότι δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και να το αφήσουμε να γίνει" δήλωσε μιλώντας στον Alpha ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφορικά με την πιθανότητα να στείλε η Τουρκία γεωτρύπανο στο Καστελόριζο.

Βασίλης Κικίλιας

Κικίλιας: Όσοι έχουν θέση ευθύνης, πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα

"Σε ψηφίζουν, σε εκλέγουν και σε διορίζει ένας πρωθυπουργός σε μια θέση ευθύνης, όχι για να ανησυχείς, αλλά για να δρας. Όχι για να σχολιάζεις, αλλά για να προλαμβάνεις", είπε μεταξύ άλλων ο Κικίλιας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε συνέδριο

Αποστολάκης: Δεν είναι πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αυτή τη στιγμή

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι πιθανότητες να συμβεί κάτι με την γείτονα χώρα πάντα υπάρχουν αλλά "δεν είναι πιθανό τώρα γιατί αυτά που έχουν αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι είναι πάρα πολλά και δεν θέλουν να προσθέσουν και κάτι άλλο".

Ευάγγελος Αποστολάκης

Επίσκεψη Ευάγγελου Αποστολάκη στις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί με τον Patrick Shanahan, τον John Sullivan, μέλη του Ομοσπονδιακού Κογκρέσου και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων. Επίσης, θα μιλήσει στο 8ο ετήσιο συνέδριο «EU and Foreign Policy Defence Forum 2019».

Στιγμιότυπο από το Υπουργειο Εθνικής Άμυνας

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής αντιστράτηγος της αντιπροσωπείας που συζήτησε τα ΜΟΕ με την Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιστράτηγος είχε εισηγηθεί να αναβληθεί η συνάντηση - συζήτηση με το κλιμάκιο της Τουρκίας λόγω των εκλογών. Την παραίτησή του, την υπέβαλε στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Καθοριστική για τις εξελίξεις επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Ο υπουργός Άμυνας θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου. Ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας- Ουάσιγκτον προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας

Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Αποστολάκης: "Επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά διαφυλάσσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε στο 7ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα "Η αεροπορική ισχύς ως στρατηγικός παράγοντας στην εξέλιξη της άμυνας και ασφάλειας", που διεξάγεται στη Σχολή Ικάρων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνομιλεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στη Λευκωσία.

Αποστολάκης για Τουρκία: Προασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας

Εν μέσω της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επισκέφθηκε την Κύπρο, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.