Αποστόλου για Agrotica: Προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς υποκινούν τη σύγκρουση

Αποστόλου για Agrotica: Προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς υποκινούν τη σύγκρουση

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε εκ νέου τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο. Τι είπε για τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica

Την πεποίθησή του ότι η ένταση, τα επεισόδια, αλλά και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της 26ης Agrotica, “δεν εκφράζει τη μεγάλη μάζα των αγροτών”, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, με δηλώσεις του στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος τελικά έφυγε από την πόλη, μετά και την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, για ματαίωση της εκδήλωσης που είχε προγραμματιστεί για χθες στις 19.00 στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

“Οι αγρότες είναι άνθρωποι δουλειάς και προκοπής, όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβακατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου, καλώντας εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, κάτι που επανειλημμένα έχει ζητήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις. Όχι μόνο για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και λύσεις για την επόμενη ημέρα της αγροτικής δραστηριότητας”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Εκφράζοντας τους λόγους, βάσει των οποίων τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει ο κ. Αποστόλου στα προγραμματισμένα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “προσωπικά, μετά από ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ, με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που με φιλοξενεί”.

Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη όλοι-τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι- να πάρουν πλέον μια σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επανέλαβε εκ νέου ότι υπάρχουν πόροι για να διατεθούν στο πρόγραμμα της αγροτικής ανάπτυξης και πρόσθεσε “έχουμε και πολιτικό σχέδιο και κυρίως όμως έχουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να το υπηρετήσουν, τους αγρότες , αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην Agrotica και στηρίζουν το χώρο”.

Επιπλέον, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπενθύμισε ότι ο λαός με τη ψήφο του “μας έδωσε την εντολή να οδηγήσουμε τη χώρα στο δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που μπορεί να ανοιχτεί μπροστά μας”.

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει να δώσει “πολλές και δύσκολες μάχες”, τόνισε “για εμάς η μεγαλύτερη μάχη είναι αυτή της παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου, στην οποία πράγματι αυτός ο χώρος έχει πρωτεύουσα θέση. Αυτή τη μάχη καλούμε τους αγρότες να τη δώσουμε όλοι μαζί”.

Επιπλέον, ο ίδιος συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ- Ηelexpo, για την οργάνωση και τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους στην Agrotica, που είναι τη μεγαλύτερη των τελευταίων εποχών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές.

Λέγοντας ότι η “η συγκυρία είναι ιστορική για τον αγροτικό χώρο”, υπενθύμισε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και ότι οι προοπτικές είναι ευνοϊκές, όπως άλλωστε αναφέρει και η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία “Eurostat”.

Μετά την “αύξηση του 2015 του εισοδήματος των αγροτών, έχουμε και αύξηση των εξαγωγών”, επισήμανε και κατέληξε λέγοντας “υπάρχει μια ζωντάνια στον αγροτικό χώρο, υπάρχει ένα πεδίο καλό για την αναπτυξιακή πορεία”.

Η ΔΕΘ-Helexpo ανακοίνωσε τη ματαίωση των εγκαινίων

Με τη φράση “σεβόμενη την επιλογή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματά τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης”, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θέλοντας και να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή, η συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, προχώρησε στη ματαίωση της τελετής των εγκαινίων, προκειμένου “να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA”.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO ευχαριστεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, “καθώς επίσης ζητάει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση”.

Επιπλέον, με την ανακοίνωσή της, απευθύνει πρόσκληση στον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01.

πηγή φωτογραφίας: intimenews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα