ΑΠΘ: Έντονος διάλογος της Νοτοπούλου με τον Πρύτανη για επεισόδια κι αστυνομία

ΑΠΘ: Έντονος διάλογος της Νοτοπούλου με τον Πρύτανη για επεισόδια κι αστυνομία

Αντιπαράθεση για όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο ΑΠΘ είχε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ιδρύματος Νίκο Παπαϊωάννου.

Έναν “θερμό” διάλογο σχετικά με τις εικόνες ντροπής που προκάλεσε η χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ την ώρα της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου και κατ’ επέκταση για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο campus είχε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ιδρύματος Νίκο Παπαϊωάννου.

Η αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε μπροστά στις κάμερες, στο πλαίσιο της περιήγησης του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ, με την κα Νοτοπούλου να ακούγεται να σχολιάζει σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια πως “είναι κρίμα”, καλώντας τον πρύτανη να ζητήσει “να αποσυρθούν” οι αστυνομικές δυνάμεις από το campus.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε πως “το επιχειρησιακό πρέπει να το θέσετε εκεί που πρέπει, να το θέσετε στη Βουλή. Εδώ εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο, με τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ να λέει από την πλευρά της πως “η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα πανεπιστήμια”.

Πάντως, η αντιπαράθεση των δύο πλευρών έληξε μέσα σε κλίμα αμηχανίας, με την κα. Νοτοπούλου να καταλήγει: “Ας μην κάνουμε αυτή τη συζήτηση εδώ και σήμερα, αλλά είναι ντροπή και κρίμα για το πανεπιστήμιο αυτό που συμβαίνει” και τον Πρύτανη να επιμένει πως “Το πανεπιστήμιο είναι σε υψηλά επίπεδα παντού”.

Ο κ. Παπαϊωάννου πάντως είχε έντονο διάλογο και με έναν φοιτητή, ο οποίος βρέθηκε στο περίπτερο του πανεπιστημίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Βλέπετε τη μάσκα κ. πρύτανη; Μυρίζει από χθες χημικά, από αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο”.

Μάλιστα, ο φοιτητής ρώτησε τον πρύτανη τι θα γίνει με την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά ο κ. Παπαϊωάννου απέφυγε να απαντήσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα