Άρση ασυλίας τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια διεξάγονται ονομαστικές ψηφοφορίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια διεξάγονται ονομαστικές ψηφοφορίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η Βουλή μετά από ονομαστική μυστική ψηφοφορία. Διαβάστε για ποιους πρόκειται

Μετά από ονομαστική μυστική ψηφοφορία, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρου Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και Αθανάσιου Οικονόμου.

Αναλυτικά, σε σύνολο 210 ψηφισάντων βουλευτών:

* Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση, ψήφισαν 186 βουλευτές, "κατά" 17 και 7 "παρών".

* 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Πέμυς Ζούνη. Εναντίον της, με την ιδιότητά της ως μέλους του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, προσέφυγε η ΑΕΠΙ.

Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η Πέμυ Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. Κατά της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 50 βουλευτές και 7 "παρών".

* Για την άρση της ασυλίας του Αθανάσιου Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη, σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα: παράβαση υγειονομικής διάταξης), ψήφισαν 186 βουλευτές, "κατά" 17 βουλευτές και 7 "παρών".

Ο Αθανάσιος Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά την επαγγελματική του δραστηριότητα.

SHARE:

24Media Network