Άρθρο 3 του Συντάγματος: Ν.Κασιμάτη και Γ.Αμυράς υπερψήφισαν κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την αναθεώρηση

Άρθρο 3 του Συντάγματος: Ν.Κασιμάτη και Γ.Αμυράς υπερψήφισαν κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την αναθεώρηση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Οι δύο βουλευτές είχαν καταψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος κατά την πρώτη ψηφοφορία. Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις άλλαξαν επίσης στάση ψηφίζοντας υπέρ της αναθεώρησης, ενώ είχαν ψηφίσει παρών στην πρώτη ψηφοφορία.

Η Νίνα Κασιμάτη κι ο Γιώργος Αμυράς φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι οι βουλευτές που άλλαξαν στάση κι υπερψήφισαν την αναθεώρηση του άρθρου 3 για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας στην δεύτερη ψηφοφορία για τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κι ο ανεξάρτητος βουλευτής κατά την πρώτη ψηφοφορία είχαν καταψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 3, είπαν όμως «Ναι» κατά την δεύτερη, καθοριστική ψηφοφορία. Κατά της αναθεώρησης του άρθρου 3 ψήφισε και πάλι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Στάση άλλαξαν κι οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις, οι οποίοι είχαν ψηφίσει παρών στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά υπερψήφισαν την αναθεώρηση του άρθρου 3 κατά την δεύτερη ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 3 είχε «περάσει» οριακά από την πρώτη ψηφοφορία με 151 θετικές ψήφους, 101 αρνητικές και 19 παρών. Στην δεύτερη ψηφοφορία η αναθεώρηση του άρθρου 3 πήρε 156 θετικές ψήφους, 101 αρνητικές και 15 παρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα