Αρβανιτίδης: Σε σωστή κατεύθυνση οι χθεσινοί χειρισμοί με τα Σκόπια

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βούλης, της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, 15 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με θέμα: "Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας", την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βούλης, της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, 15 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με θέμα: "Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας", την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ αλλά και τα συλλαλητήρια

“Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω, νομίζω ότι ήταν βήματα που οδηγούν σε καλύτερες συγκυρίες απ' ο,τι υπήρχαν μέχρι τώρα. Θέλει πάρα πολλά βήματα, στην κατεύθυνση του να εξαλειφθούν όλες οι οπτικές και ουσιαστικές διατυπώσεις στο σύνταγμα, στον αλυτρωτισμό αυτής της χώρας” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η κυβέρνηση δεν έχει χειριστεί εν κρυπτώ τη διαπραγμάτευση, ωστόσο θεωρεί πως με τη μη ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών  εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο χειρισμός του θέματος είναι λάθος.

Όσον αφορά στη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Αρβανιτίδης υπογράμμισε ότι “εμείς αταλάντευτα έχουμε μείνει σ' αυτή τη θέση, ότι κύριο ζήτημα είναι το ζήτημα του αλυτρωτισμού και να εξαλειφθεί κάθε διατύπωση ή πρόκληση ενέργειας ή συνταγματική πρόβλεψη του κράτους αυτού. Η καλή γειτονία δεν είναι θέμα ονόματος, η ουσία των πραγμάτων είναι να εξαλειφθούν όλα αυτά. Αλλά το ζήτημα είναι γιατί η κυβέρνηση φτάνει να κάνει πολιτική σε ένα τέτοιο θέμα; (...) Ο χθεσινός ο χειρισμός ήταν στη σωστή κατεύθυνση, το όνομα είναι σημαντικό για τους ανθρώπους της Μακεδονίας με την έννοια της αξιοπρέπειάς τους, αλλά λύση στα εθνικά θέματα είναι μια λύση που περιλαμβάνει τα πάντα. (...) Η χώρα πλήρωσε μεγάλο τίμημα όλα αυτά τα χρόνια γιατί ξόδεψε πολιτικό κεφάλαιο και είναι μια καλή συγκυρία να λυθεί το ζήτημα.(...) Κι εγώ συντάσσομαι με την αντίληψη που λέει “να τελειώνουμε άπαξ με αυτά”. (...) Η περιοχή μας, συνολικά τα Βαλκάνια, χρειάζεται ηρεμία και συνεργασία για να προχωρήσουμε”.

ADVERTISING

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε την άποψη ότι το αν θα αλλάξει το όνομα της εθνικής οδού ή του αεροδρομίου, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, δεν είναι σημαντικό, εξάλλου αργότερα μπορεί να τα ξαναλλάξουν και για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα, “έχει χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων”.

Εν κατακλείδι, σημείωσε πως “στο συλλαλητήριο πήγαν και φίλοι μου και γείτονές μου. Το να πάω και να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια, όχι, σε καμία περίπτωση ως πολιτικό πρόσωπο. Το να συνομιλήσω με ανθρώπους και να παρευρεθώ στις παρυφές του χώρου, με την έννοια του να μυρίσω τι ακριβώς είναι όλο αυτό, βεβαίως. Ως πολιτικό πρόσωπο, όμως, ούτε συμφωνώ με αυτές τις δραστηριότητες, ούτε πιστεύω ότι προσέφεραν κάτι”, ενώ για τα ζητήματα που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία επεσήμανε ότι “αν η Νέα Δημοκρατία συνεχίσει να πολιτεύεται με αυτόν τον τρόπο, νομίζω και αυτός ο χώρος πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του. Δεν μπορεί συνεχώς να είναι μια από τη μία πλευρά και μια από την άλλη. Δεν μπορεί αλά καρτ όποτε βολεύει να γίνονται απόλυτα συντηρητικοί και να προσεγγίζουν εθνικιστικές οπτικές γωνίες και μετά να γίνονται εκσυγχρονιστές που νοιάζονται για το βηματισμό στη χώρα μέσα στην Ευρώπη”.

SHARE: