"Ας μου κόψουν το ρεύμα"

O επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια διαβούλευσης για την Παιδεία με θέμα τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη του διδακτικού έτους, στη Βουλή, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010.
O επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια διαβούλευσης για την Παιδεία με θέμα τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη του διδακτικού έτους, στη Βουλή, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλληλέγγυος στο κίνημα "Δεν Πληρώνω" στάθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Υπέρ του "Δεν Πληρώνω" για το χαράτσι στα ακίνητα τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα επισήμανε ότι το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο και έδειξε ως τη μοναδική διέξοδο για τη χώρα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", ο Α. Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν θα πληρώσει το "χαράτσι στα ακίνητα" αλά αντίθετα θα το καταθέσει στο ΚΕΘΕΑ και επισήμανε ότι "η κυβέρνηση έχει πέσει ούτως ή άλλως έξω στα έσοδα, γιατί τα χρήματα που προσπαθεί να μαζέψει δεν υπάρχουν".

ADVERTISING

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο φαύλος κύκλος μέτρων και ύφεσης πρέπει να σπάσει.

"Και θα σπάσει με δεδομένη την αδυναμία των ανθρώπων να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις της κυβέρνησης και της τρόικας. Εγώ έχω υποχρέωση να μπω ασπίδα προστασίας στους ανθρώπους που αδυνατούν να ανταποκριθούν. Αν θέλουν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα ας ξεκινήσουν από μένα".

Επανέλαβε την πρότασή του για πρόωρες εκλογές υποστηρίζοντας πως θα λύσουν το τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα, καθώς η κυβέρνηση ακολουθεί ολοκληρωτικά καταστροφική πολιτική χωρίς την παραμικρή συναίνεση.

Ακόμα υπογράμμισε ότι πρέπει να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και επισήμανε ότι υπάρχουν εναλλακτικές, όπως η επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, η φορολόγηση του πλούτου και των οικονομικά ισχυρών, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού.

Τόνισε ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο και επισήμανε ότι "προσπαθούν να το κάνουν συντεταγμένα γιατί το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας τρομοκρατεί την Ευρώπη και τις αγορές".

Όσον αφορά στη δημόσια περιουσία, υπογράμμισε ότι το ξεπούλημα που επιδιώκει η κυβέρνηση αποτελεί "συνειδητή μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιοκρατούμενη χώρα".

Σε αυτό το σημείο κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις επιστολές του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα, σημειώνοντας:

"Δεσμεύσεις αποκεφαλισμού του λαού και μάλιστα ερήμην του δεν δικαιούται να παίρνει η κυβέρνηση".

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για τη συγκρότηση "ενός ευρύτατου μετώπου, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, που να περιλαμβάνει την Αριστερά, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, και οποιονδήποτε θέλει απαλλαγή από τα Μνημόνια και το εννοεί".

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Γιάννη Δημαρά.

SHARE:

24Media Network