Ασφαλιστικό: Τον ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος

ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με την Τρόικα στο Χίλτον.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με την Τρόικα στο Χίλτον.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να συνεχίζει τις συνεννοήσεις με τους θεσμούς, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα

Αύριο τελικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα περάσει την πόρτα της Κουμουνδούρου προκειμένου να ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για την πορεία υλοποίησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Εργασίας θα επιχειρήσει να πάρει το πρώτο ¨πράσινο φως¨ από τα στελέχη του κόμματος σε ένα θέμα που στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά, πως ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις κατά την ψήφισή του.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.

Ανώτατη Πηγή του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάριζε πως ¨αν οι εταίροι δεχτούν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών τότε δεν θα έχουμε μειώσεις στις κύριες, αλλά μειώσεις μόνο στις επικουρικές συντάξεις.¨

Το ΔΝΤ είναι αυτό που κρατά την πιο σκληρή στάση σε αντίθεση με την Κομισιόν.

Όπως όλα δείχνουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα είναι ούτε στη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτουμενα και θα συνδυαστεί με την αξιολόγηση, η οποία χρονολογείται στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των δανειστών φαίνεται να έχει μπει η κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, με το κουαρτέτο να επιμένει και στη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στη βασική σύνταξη που σήμερα κοστολογείται στα 384 ευρώ.

Συνολικά η δαπάνη για κύριες και επικουρικές συντάξεις πρέπει να περιοριστούν κατά 726 εκατομμύρια ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network