Ασημακοπούλου: Η ψήφος υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

Ασημακοπούλου: Η ψήφος υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα
Η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Την αξία και την κρισιμότητα κάθε μίας κοινοβουλευτικής ψήφου θέλησε να αναδείξει η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Β' Αθηνών, λέγοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: "Με τη δική σας ψήφο επιτρέπετε την αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας"

«Η ψήφος υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και δεν εκφράζει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού . Και εγώ με τη μία ψήφο μου, ως έκφραση ευθύνης και δημοκρατικού σεβασμού, λέω «όχι» στην καταπάτηση της βούλησης του Ελληνικού λαού» δήλωσε η βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, την Τετάρτη, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σκοπιανό

Η κ.Ασημακοπούλου θέλοντας να αναδείξει την αξία και την κρισιμότητα κάθε κοινοβουλευτικής ψήφου σημείωσε: «Ξεκίνησα στην πολιτική ως δημοτική σύμβουλος στα Ιωάννινα. Και εξελέγην την πρώτη φορά με διαφορά μιας μόλις ψήφου. Και δεν ξεχνώ ότι η παρουσία μου σε αυτό το βήμα στην Εθνική Αντιπροσωπεία και ενώπιων του Ελληνικού λαού είχε ως αφετηρία, αυτή τη μια ψήφο. Πωλώ δε μάλλον σήμερα, που η κάθε «μια ψήφος» έχει ιστορική αξία και σημασία. Όταν εκλέγεσαι η μια ψήφος σου πρέπει να εκφράζει αυτούς που εκπροσωπείς. Αυτό λέγεται ευθύνη. Αυτό λέγεται δημοκρατία.»

Κατηγόρησε όσους ψηφίσουν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών για υποκρισία σημειώνοντας εμφατικά προς τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ :«Για δεκαετίες, μας μιλάγατε για το “μαζικό κίνημα”. Και κατεβαίνατε και κατεβάζατε μερικές εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες να κάνουν την “επαναστατική γυμναστική” τους. Τώρα για πρώτη φορά ο λαός βγήκε αληθινά στους δρόμους. Μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά. Και εσείς αρνείστε ένας-ένας με την ψήφο σας, μια-μια, να τιμήσετε αυτά που ζητάει ο Ελληνικός λαός. Εγώ ψηφίζω «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών για να τιμήσω αυτούς που εσείς που μας το παίζατε «προστάτες του λαού» και της «λαϊκότητας» μαζί με τους ψεκασμένους, τους ψεκάσατε για να τους φιμώσετε.»

Η κ.Ασημακοπούλου συνέχισε λέγοντας: «Με τη δική σας ψήφο εκχωρείτε εθνότητα και ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Κάτι που δεν έκανε κανένας Έλληνας υπουργός καιπρωθυπουργός ποτέ ως τώρα, ότι παραμύθια και αν λέτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Με τη δική σας ψήφο επιτρέπετε την αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Με τη δική σας ψήφο θα αναγνωρίζονται ως “μακεδονικός λαός¨” – εκείνοι, οι οποίοι δεν είναι καν ενιαίο εθνοτικό σύνολο. Με τη δική σας ψήφο θα αναγνωρίζεται “μακεδονική γλώσσα” – η δική τους, που είναι βουλγαρικό ιδίωμα. Με τη δική σας ψήφο το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” που κι αυτό δεν είναι καν erga omes, δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει και… “Νότια Μακεδονία” που περιμένει να “ενωθεί” με τη Βόρεια. Όλα αυτά με τη δική σας ψήφο. Μία-μία.».

Και έκλεισε την ομιλια της λεγοντας προς τους βουλευτές: «Η δική μας ψήφος πρέπει να στηρίζει πάνω απ’όλα την αλήθεια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και η αλήθεια είναι μια. Αυτή την αλήθεια κράτησε όρθια όλα αυτά τα χρόνια, ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτή την αλήθεια κράτησε όρθια ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008. Και αυτή την αλήθεια την κρατάει όρθια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα