Ασημακοπούλου: Ξεδιάντροπος κυβερνητικός έλεγχος στην ΕΡΤ

Ασημακοπούλου: Ξεδιάντροπος κυβερνητικός έλεγχος στην ΕΡΤ
Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Eurokinissi

Τους χειρισμούς Παππά στην ΕΡΤ, που εξοργίζουν όπως τόνισε ακόμη και κυβερνητικούς βουλευτές, στηλίτευσε η τομεάρχης Ενημέρωσης της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε συνέδριο της ΕΣΗΕΑ. Αποχώρησε ο Κρέτσος από την αίθουσα

Για προσπάθεια κυβερνητικής χειραγώγησης της ΕΡΤ και των ΜΜΕ γενικότερα, εκανε λόγο η αρμόδια για θέματα ενημέρωσης Τομεάρχης της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Διάλογος των Δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας» που συνδιοργανώνει η ΕΣΗΕΑ.

Η κ.Ασημακοπούλου ανέφερε πως «ακόμη και σήμερα, στην πατρίδα μας, χρειάστηκε να εξαντλήσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και θεσμικές δυνατότητες για να ακυρωθούν αντισυνταγματικές προσπάθειες κηδεμόνευσης και εξωθεσμικού ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Να σταθούμε στο πλευρό δημοσιογράφων ή ΜΜΕ που διώκονται ή που επιχειρείται να τρομοκρατηθούν. Να καταγγείλουμε ενέργειες που μιμούνται ολοκληρωτικά μοντέλα. Να προστατεύσουμε το χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης που υφίσταται τον ανελέητο και ξεδιάντροπο κυβερνητικό έλεγχο. Εξοργίζοντας ακόμη και κυβερνητικούς βουλευτές»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της κ. Ασημακοπούλου ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτερης Κρέτσος αποχώρησε από την αίθουσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα