Όλοι εναντίον Παππά για την ΕΡΤ: Το παρασκήνιο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι εναντίον Παππά για την ΕΡΤ: Το παρασκήνιο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς Eurokinissi

Τι προηγήθηκε του ξηλώματος της διοίκησης της ΕΡΤ. Τα πυρά Φίλη, Βούτση, Τσακαλώτου, Σκουρλέτη κατά Παππά και η παρέμβαση Τσίπρα.

Το ξήλωμα της διοίκησης της ΕΡΤ χθες από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο ήλθε μετά τη “μυστική” συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προχθές το βράδυ, στην οποία οι αντιδράσεις που εδώ και καιρό υπάρχουν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για τον τρόπο με τον οποίο ο Νίκος Παππάς χειρίζεται το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης, ξέσπασαν σε νέα θύελλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΓ δέχθηκε συντονισμένα πυρά. Δεν ήταν μόνο ο Νίκος Φίλης, που εξέφρασε την άποψη πως δεν πάει άλλο η κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση.

Ζήτημα για την ΕΡΤ έθεσαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο Θοδωρής Δρίτσας.

Στο τέλος της συζήτησης παρενέβη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στα πρόσωπα ώστε να πάψει το εκρηκτικό κλίμα με επίκεντρο την ΕΡΤ.

Κομματικές πηγές πάντως διέψευδαν ότι ήταν αυτό το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία, υποστηρίζοντας ότι δεν ανέβηκαν τόσο οι τόνοι εναντίον του κ. Παππά και θέλοντας να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.

Άλλες πηγές ανέφεραν εξάλλου ότι πριν τη συνεδρίαση δεν υπήρχε πρόθεση για αλλαγές σε επίπεδο προσώπων, αν και από την πλευρά του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σημείωναν πως εδώ και καιρό υπήρχε δυσαρέσκεια για τον εμφύλιο μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού. Η κόντρα αφορούσε την επιλογή των διευθυντών της ΕΡΑ, με τον κ.Θαλασσινό, ο οποίος προέρχεται απο το χώρο του ραδιοφώνου, να καταγγέλλει τη διοίκηση πως δεν επέλεξε δημοσιογράφους αλλά τεχνικούς. Ο κ.Θαλασσινός είχε στείλει και επιστολή στα e mail των εργαζόμενων της ΕΡΤ, ενώ για το θέμα έχουν παρέμβει με ανακοινώσεις τους ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ.

Όμως και ο κ.Κωστόπουλος εξόργισε τον κ.Παππά όταν προχθές στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν έκανε αναφορά για τα οικονομικά πεπραγμένα, αλλά αναλώθηκε σε επιθέσεις κατά Τσακνή, μετατρέποντας τη συζήτηση σε θέατρο του εσωτερικού εμφυλίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Φίλης, που έχει αναδείξει εδώ και καιρό το θέμα της ΕΡΤ ως ζήτημα ήθους της αριστερής διακυβέρνησης (δημοσίως είχε εξαπολύσει μύδρους κατά την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ), μπορεί πλέον να… απολαμβάνει την ήττα Παππά. Ωστόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν θέσει ζήτημα για την ΕΡΤ αναμένουν βέβαια να δουν και ποια είναι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για τις δύο θέσεις, που έμειναν κενές. Μέχρι τότε το τιμόνι κρατά ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρηστος Λεοντής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα