Αθώος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ  ΦΩΤΟ ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ  ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΦΩΤΟ ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ EUROKINISSI

Ομόφωνα αθώος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος κατηγορείτο για ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης

Ομόφωνα αθώο έκρινε με αμετάκλητη απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, με το 1934/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2010.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε δόλος απόκρυψης, καθώς το σύνολο των περιουσικών στοιχείων του πρώην βουλευτή ήταν καταγεγραμμένο σε όλες τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» τόσο των προηγούμενων, όσο και των επόμενων διετιών.

Η σελίδα με τις τραπεζικές καταθέσεις του κ. Λιβανού, η οποία ήταν ασυμπλήρωτη, και όχι ανακριβής ή ελλιπής, και το γεγονός ότι η επίδικη δήλωση περιουσιακής κατάστασης δεν συμπληρώθηκε από τον ίδιο, αλλά από στενούς συνεργάτες του, που παρέλειψαν να συμπληρώσουν τη σχετική σελίδα, αποτέλεσαν σημαντικά στοιχεία για την αθώωσή του. Επίσης, το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι ο πρώην βουλευτής μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, έσπευσε να συμπληρώσει τη δήλωση και προσκόμισε τα απαραίτητα παραστατικά.

SHARE:

24Media Network