Αβραμόπουλος για Γλύξμπουργκ: “Τον αποχαιρετούμε με τη δέουσα τιμή, θυμάμαι τη συνεργασία μας”

Αβραμόπουλος για Γλύξμπουργκ: “Τον αποχαιρετούμε με τη δέουσα τιμή, θυμάμαι τη συνεργασία μας”
Δημήτρης Αβραμόπουλος Eurokinissi

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τον τέως βασιλιά και μίλησε για τη "σημαντική σύμβολή" του στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα.

Για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο πρώην Επίτροπος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ότι οι στιγμές δεν προσφέρονται για ιδεοληψίες και ότι η ελληνική αποχαιρετικά τον εκλιπόντα με τη “δέουσα τιμή που αναλογή σε πρώην αρχηγό του ελληνικού κράτους”.

Αναλυτικά:

«Αποχαιρετούμε τον τ. Βασιλιά Κωνσταντίνο, με την δέουσα τιμή που αναλογεί σ’έναν πρώην συνταγματικώς διατελέσαντα Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων και ενθυμούμαι τη συνεργασία μας και τη σημαντική συμβολή του στη διεκδίκηση της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι συνταγματικοί θεσμοί της ελληνικής πολιτείας έχουν ιστορική συνέχεια που δεν επιτρέπει κενά, εσκεμμένα ή όχι, στην εξέλιξη της.

Οι ώρες αυτές, που σφραγίζουν το βιολογικό και ιστορικό τέλος μιας εποχής, δεν προσφέρονται για διχαστικό λόγο, ιδεοληψίες και πολιτική μικροψυχία.

Η Δημοκρατία μας είναι ακέραιη και ισχυρή.

Γι αυτό και δεν φοβάται να δει κατάματα το παρελθόν της και να βλέπει με αυτοπεποίθηση το μέλλον της.

Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια και τους οικείους του.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα