Αβραμόπουλος: "Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων"

Αβραμόπουλος: "Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων"

Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την άσκηση "ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014" στο Πεδίο Βολής Κρανέας (vid+Pics)

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου διεξήχθη η άσκηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014» στο Πεδίο Βολής Κρανέας.

Η άσκηση περιλάμβανε την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.

Την άσκηση παρακολούθησαν ακόμη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Αβραμόπουλος:
Αβραμόπουλος:

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή άσκηση αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο του εθνικού αμυντικού μας συστήματος. Είναι δεδομένο, ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πίσω από όσα είδαμε, κρύβεται η πραγματική δύναμη, η πραγματική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας.

Είναι το φρόνημα, η ψυχή, η ικανότητα των στελεχών όλων των κλάδων που καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχοντας περιβάλλει με ιδεολογία την αποστολή τους, πραγματικά έχουν καταφέρει σήμερα να μας κάνουν υπερήφανους και να επιτρέψουν σε όλους εμάς που εκπροσωπούμε τη χώρα έξω από τα σύνορά της, να ισχυριζόμαστε πειστικά ότι διαθέτουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα και ισχυρά αμυντικά συστήματα της Ευρώπης…

…Ο σκοπός τον οποίο καλούνται να εκπληρώσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, να είναι παρούσες όπου το Διεθνές Δίκαιο τις καλεί, να είναι εγγυητές της ασφάλειάς μας.

Σήμερα από την Κρανέα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όλοι όσοι παρακολουθήσαμε αυτή την άσκηση, βγαίνουμε ακόμα πιο δυναμωμένοι ψυχικά, αλλά και πεπεισμένοι για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκπέμποντας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ένα μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και κύρους στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο.

Αβραμόπουλος:

… Η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη, να αισθάνεται ασφαλής σε ένα γενικευμένο ασταθές περιβάλλον, όπου ο Έλληνας πολίτης μπορεί να νιώθει ότι χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η ασφάλεια, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία του είναι διασφαλισμένες.

Όλα όσα βιώνουμε έρχονται σε μία στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να στείλει μήνυμα ισχύος και αυτοπεποίθησης. Τα οφείλουμε σε αυτούς τους ωραίους ανθρώπους, τους ωραίους Έλληνες, που εκπροσωπούν την άλλη Ελλάδα. Του καθήκοντος, της τιμής και των αξιών, προσηλωμένοι στο καθήκον, πιστοί στον όρκο τους και αφοσιωμένοι στην αποστολή τους.

Η Πολιτεία τους εμπιστεύεται, τους εκτιμά και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό που αποτελεί δέσμευση όλων ανεξαίρετα, μία μέρα θα γίνει πραγματικότητα, ώστε να αποφευχθούν όλα εκείνα που σε κάποια στιγμή προκάλεσαν την εντύπωση ότι μπροστά στην οικονομική και δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, όλα ισοπεδώνονται…

Αβραμόπουλος:
Αβραμόπουλος:
Αβραμόπουλος:
Αβραμόπουλος:

Κύριε Αρχηγέ της Αεροπορίας,

Κύριε Αρχηγέ του ΑΤΑ,

Παρακαλώ να μεταφέρετε σε όλα τα στελέχη όχι απλά τα συγχαρητήριά μας, αλλά την ευγνωμοσύνη μας γι' αυτό που επιτελούν με προσήλωση στο στόχο τους, με αφοσίωση, με άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, κάτι που απεδείχθη σήμερα από αυτήν την εντυπωσιακή επίδειξη, που για μένα δεν ήταν παρά μία μεγάλης κλίμακας άσκηση και αποδεικνύει στην πράξη πού βρίσκεται και πού θα συνεχίσει να βρίσκεται το εθνικό αμυντικό μας σύστημα.

Ευχαριστώ όλους εσάς που βρεθήκατε σήμερα κοντά μας, εκ μέρους όλων και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Εύχομαι πάντοτε σε αυτό τον τόπο να ζούμε τέτοιες στιγμές, μέσα σε περιβάλλον εθνικής ομοψυχίας, ενότητας και αλληλεγγύης».

SHARE:

24Media Network