Αχτσιόγλου: Κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων

Αχτσιόγλου: Κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων
Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Για συνειδητή επιλογή της ΝΔ να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πάγωμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Βολές εναντίον της κυβέρνησης και του Γιάννη Βρούτση εξαπολύει με δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

“Φαίνεται ότι ο κ. Βρούτσης δεν κατάλαβε καθόλου το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Όχι ότι είχαμε και μεγάλες προσδοκίες” αναφέρει χαρατηριστικά και προσθέτει:

“Ο κ. Βρούτσης, χωρίς να έχει πει τίποτα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, με άρθρο της νέας ΠΝΠ ακύρωσε την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και τον παγώνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Δηλαδή, για δύο χρόνια μετά την αύξηση που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019, η ΝΔ καθηλώνει τον κατώτατο μισθό, μειώνοντας ουσιαστικά το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς να είναι βέβαιο ότι και μετά τον Ιανουάριο του 2021 θα προχωρήσει σε αύξησή του”.

“Την ίδια στιγμή”, σημειώνει,”παρατείνεται το καθεστώς της αναστολής συμβάσεων εργασίας συνοδευόμενο με ανεξέλεγκτες απολύσεις μετά το τέλος του.

Παγιώνεται και επεκτείνεται το νέο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με μειώσεις μισθών στο 50%.

Μονιμοποιείται η ελαστικοποίηση των ωραρίων, η απουσία ελέγχου τους και η μη δήλωση των υπερωριών”.

“Αν όλα αυτά δεν συνιστούν συνειδητή επιλογή της ΝΔ να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, όπως και την περίοδο 2012-2014, τότε μάλλον χρειάζεται άλλη μία από τις πολλές «διαφωτιστικές» συνεντεύξεις Τύπου των γνωστών υπουργών για να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ίσως και ένα ακόμη πρωθυπουργικό διάγγελμα” καταλήγει η κα Αχτσιόγλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα