Αχτσιόγλου: Να φτιάξουμε μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Έτσι θα πέσει η δεξιά

Αχτσιόγλου: Να φτιάξουμε μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Έτσι θα πέσει η δεξιά
Η Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Μήνυμα αισιοδοξίας για επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά έδωσε η υποψήφια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδήλωση στην Αθήνα.

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει προκειμένου να επαναφέρει το αίτημα για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών δείχνοντας την πόρτα την εξόδου στην Δεξιά εξέπεμψε σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στην Αθήνα ενόψει των εκλογών για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν δεκάδες στελέχη του κόμματος προερχόμενοι από όλες τις «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκο Βούτσης ή ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Πολιτική είδηση πάντως αποτέλεσε και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γαβριήλ Σακελαρίδη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε αφήσει πίσω μας την απογοήτευση και την εσωστρέφεια και ήδη σχεδιάζουμε το μέλλον και τα επόμενα βήματά μας». Τόνισε πως στόχος είναι «ένα κόμμα κοινωνικό και παρεμβατικό» ξεκαθαρίζοντας πως ο «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα των ηττημένων. Είναι το κόμμα που επιστρέφει δυναμικά και επιδιώκει να εκφράσει όλη την προοδευτική παράταξη σε αυτό τον τόπο, την αριστερά και την κοινωνική πλειοψηφία».

Η Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

 

Η υποψήφια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «έχουμε έναν κοινό στόχο: Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και ελευθερίας» προσθέτοντας πως «μας ενώνει και μια βαθιά αντίληψη για το τι είναι η πολιτική που δίνει έμφαση στο περιεχόμενο και όχι στα συνθήματα». Όπως είπε «αυτή η κοινωνική δυναμική θα μας εξοπλίσει για τις μάχες που έρχονται μπροστά μας».

​​

Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το τελευταίο διάστημα «είναι 3 μήνες που έχουν στιγματίσει την ελληνική κοινωνία με πολύ σκληρό τρόπο» αφού  «η χώρα βρέθηκε σε πλήρη κατάρρευση κυριολεκτική αλλά και ηθική». Σημείωσε ότι είναι «ένας δραματικός κατήφορος και σε αυτό τον κατήφορο είναι δική μας ευθύνη να υψώσουμε ανάχωμα» τονίζοντας πως ευθύνη έχει «ο κ. Μητσοτάκης και η δεξιά κυβέρνηση».

Η πρώην υπουργός τόνισε ότι το ανάχωμα για να δημιουργηθεί πρέπει «να βρεθούμε παντού και να προσπαθήσουμε να πείσουμε για το ότι αξίζουμε, οφείλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα» σημειώνοντας ότι «ο κ.Μητσοτάκης πέτυχε κάτι πολύ κρίσιμο και εκεί εδράζεται η νίκης του  εμπέδωσε στην ελληνική κοινωνία πως αυτό που ζει είναι το καλύτερο που μπορεί να έχει».

- . 15 2023 ( / EUROKINISSI) Eurokinissi

 

Αναφερόμενη στην παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για την στιγμή που «με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα η αριστερά βγαίνει από το περιθώριο του πολιτικού συστήματος και αναμετράται με την πρόκληση της εξουσίας»  λέγοντας ότι «αυτή είναι η πιο μεγάλη στιγμή της παρακαταθήκης μας και πάνω σε αυτή πρέπει να χτίσουμε και να οικοδομήσουμε την κοινωνία των υψηλών προσδοκιών» που θα βγάλει την χώρα από τις δεξιές πολιτικές. Μάλιστα στο σημείο αυτό σχολίασε ότι αυτή η προοπτική δεν είναι προσωπικό θέμα αφού την έξοδο «δεν την δείχνει η Έφη απέναντι στον Μητσοτάκη» αλλά «την έξοδο την δείχνει η κοινωνική πλειοψηφία από απέναντι στις πολιτικές της δεξιάς» ζητώντας «μαχητική δομική αντιπολίτευση στο σήμερα».

Η Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

 

Ο Γαβριήλ Σακελαρίδης

Στην τοποθέτησή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου. Στην ομιλία του σημείωσε πως «νιώθω ότι είναι υποχρέωσή μου να είμαι εδώ» σε «μια συγκυρία που πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα» και «πολλά πράγματα που θεωρούνταν αυτονόητα πλέον δεν θεωρούνται τέτοια» τονίζοντας πως πρέπει «τα αυτονόητα να γίνονται πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε την ανάγκη «ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να πατήσει στα πόδια του ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών».  «η ιστορική σημασία αυτής της σχέσης είναι πάρα πολύ κρίσιμη» «στα κρίσιμα σταυροδρόμια της πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει να παίρνεις θέση». Σημείωσε ότι σήμερα υπάρχει ένα «μεγάλο διακύβευμα» αφού μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα «ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια νέα φάση με ανοιχτές προκλήσεις και ανησυχίες που προκύπτουν από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης Eurokinissi

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε πως «η φυσιογνωμία που θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες μέσα από την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και για την αριστερά αλλά και συνολικότερα για την κοινωνία». Σημειώνοντας πως «διαχεεται στα κοινωνικά κινήματα και στους χώρους που γίνονται κοινωνικοί αγώνες». Έκλεισε λέγοντας ότι «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για την διαδοχή ήρθε στο μυαλό μου η Έφη Αχτσιόγλου, γιατί απαντούσε σε μια συγκεκριμένη ιεράρχηση για την πληρεί τα κριτήρια με τον πιο πειστικό τρόπο» επισημαίνοντας πως «θα ηγηθεί πρώτη ανάμεσα σε ίσους σε έναν συναρπαστικό δρόμο» «θα μπορέσει να ανοίξει νέους δρόμους ώστε να ξαναδώσουμε την ελπίδα στην κοινωνία».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην παρέμβαση του επισήμανε ότι η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου μπορεί «να οδηγήσει την Ελλάδα στο να έχει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό»! Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της υποψήφιας επισήμανε ότι «στο δίλλημα αλλαγή ή διαχείριση είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας» και στοχεύει στο «να μετατοπίσουμε όλο το πολιτικό φάσμα σε προοδευτική κατεύθυνση» ώστε «να γίνει αυτονόητο και όχι αριστερό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ωράριο και όχι εργασία 13 ωρών και να σερβίρουν μέσα στην θάλασσα». Αναφερόμενος στο εσωκομματικό τοπίο ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι η Ε.Αχτσιόγλου «κατανοεί τι σημαίνει ενότητα» μιλώντας για «μια ενότητα ως προωθητική σύνθεση και όχι μια παραλυτική ισορροπία».

«Από γενιά σε γενιά οι αξίες της αριστεράς φτιάχνουν την ιστορία της ανθρωπότητας» επισήμανε ο Αριστείδης Μπαλτάς «αυτή η συνέχεια συνεχίζει η Έφη από εκεί που βρισκόμαστε σήμερα». Ο πρώην υπουργός ανέφερε πως  «η Μακρόνησος είναι όλου του κόσμου, όχι μόνο της Αριστεράς» μιλώντας για έν «μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας», αναφορά που προφανώς σχετίζεται με την πρόσφατη αντιπαράθεση που καταγράφθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης η διεθνούς φήμης επιστήμονας Διάνα Βουτυράκου (διαδικτυακά από την Γερμανία), η Αγγελίνα Χαρένια φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου με έντονη δράση στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φεμινισμού που αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών. Ο Δημήτρης Λυρίτσης μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης και ο Γιώργος Παπαδημητρίου πρόεδρος των Courier της Αττικής, ο οποίος μίλησε από την οπτική των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα