Αχτσιόγλου: “Το μείζον είναι να προστατευτούν ζωές, όχι η εκλογική διαδικασία – Έχουμε κατάρρευση της χώρας”

Αχτσιόγλου: “Το μείζον είναι να προστατευτούν ζωές, όχι η εκλογική διαδικασία – Έχουμε κατάρρευση της χώρας”
Η Έφη Αχτσιόγλου ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού ξιφούλκησε εναντίον της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών λέγοντας ότι το μείζον τώρα είναι η προστασία των πολιτών.

Ανοιχτά υπέρ της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε η Εφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Open ενώ παράλληλα ανέδειξε τις κυβερνητικές ευθύνες για τις μεγάλες καταστροφές.

Ολα όσα τόνισε από το Βόλο:” Εικόνες απόλυτης καταστροφής αυτές που βλέπουμε. Υπάρχει τρομερό πρόβλημα με το νερό στην περιοχή. Τίθεται θέμα δημόσιας υγείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο Πήλιο. Καταγγέλουν την απουσία του κρατικού μηχανισμού. Δεν υπήρχαν στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα.

Είναι πολύ χειρότερα στην Καρδίτσα όπου κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε τρία χρόνια μετά τον Ιανό. Τότε η κυβέρνηση είχε πει ότι θα κάνει τα απαραίτητα. Τώρα είμαστε χειρότερα. Aνθρωποι χάθηκαν και αγνοούνται. Πρωτίστως θέλουμε την προστασία των ζωών.

Τα προβλήματα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό είναι διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για τον 5ο καλοκαίρι διακυβέρνησης της ΝΔ. Τα φαινόμενα ήταν ακραία αλλά τα περιμέναμε. Εχουμε κατάρρευση της χώρας και ο μηχανισμός απών.

Η μόνη μέριμνα τι θα γίνει στις πληγείσες περιοχές. Δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα. Την τελική απόφαση για τις εκλογές θα την πάρουν τα όργανα αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τη διαδικασία.

Νωρίτερα, η κ. Αχτσιόγλου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, μεταφέροντάς τους τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Είδε από κοντά τις εκτεταμένες καταστροφές και την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα