Χαρίτσης: Κυβερνητική κυβίστηση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Αλ.Χαρίτσης
Αλ.Χαρίτσης EUROKINISSI

Φουλ επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης με κύριες αφορμές τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Για «κυβίστηση από την πλευρά της κυβέρνησης ως προς το Μακεδονικό» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Ενώ προεκλογικά μιλούσαν για μια προδοτική συμφωνία, τώρα μιλούν για τήρηση της συμφωνίας» είπε ο κ. Χαρίτσης και προσέθεσε: «Εμείς είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας για το Mετρό Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε «διεθνείς παρεμβάσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από τη σύσκεψη με τον Γιάννη Μπουτάρη». «Το έργο έχει δρομολογηθεί, έχει επιλεγεί ένας σχεδιασμός και για τα αρχαία, αλλά και για το ίδιο το έργο. Όμως έρχεται η κυβέρνηση και ανακοινώνει μια διαφορετική λύση, και τελικά δεν προχωρά ούτε στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ούτε στο έργο καθ' αυτό» ανέφερε.

Σε ό, τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης από το παλιό πολιτικό σύστημα». Τόνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «όλα στο φως» και πρoσέθεσε «οι πολιτικές διώξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση δε μας φοβίζουν». «Δεν αντιμετωπίζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης α λα καρτ. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της σε σχέση με αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, ως προς τις ποινικές διώξεις έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό το έργο και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε σε αυτή την κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού από το μείζον, που είναι η διερεύνηση σε βάθος του σκανδάλου της Novartis» σημείωσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χαρίτσης
SHARE: