Χαρίτσης: Μόνη λύση η μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Χαρίτσης: Μόνη λύση η μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Με αφορμή το ""φρένο" στις αυξήσεις τιμών για 50 βασικά προϊόντα, ο κ. Χαρίτσης παρέθεσε τις άλλες στρατηγικές για την αντιμετωπίση της ακρίβειας "που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος" να εφαρμόσει.

Την αντίδρασή του στα μέτρα που επιλέγει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εξέφρασε εκ νέου ο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Με αφορμή τη δημιουργία ενός «καλαθιού» 50 βασικών προϊόντων στα οποία θα υπάρξει προσπάθεια συγκράτησης των ανατιμήσεων συζήτησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης  και στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «μόνη λύση αποτελεί η μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και η επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης για τον περιορισμό του μεταφορικού κόστους. Πολιτικές που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.»

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αλ. Χαρίτση:

«Ενώ το 71% των εργαζομένων, σύμφωνα  με ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής λόγω ακρίβειας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους μεγάλους ομίλους σουπερμάρκετ τη μη περαιτέρω αύξηση τιμών σε ορισμένα προϊόντα που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

Μόνη λύση η μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και η επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης για τον περιορισμό του μεταφορικού κόστους. Πολιτικές που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος» έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα