ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Ρεπορτάζ, ειδήσεις και αναλύσεις για την ακρίβεια και τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών. Ένα οικονομικό φαινόμενο με πολλές διαστάσεις και αφετηρίες με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Αγρότης στη Νάξο (φωτογραφία αρχείου)

Ακρίβεια: Το κόστος απειλεί την πρωτογενή παραγωγή - Μείζον πρόβλημα η εγκατάλειψη της υπαίθρου

Μείζων είναι ο κίνδυνος, λόγω χρόνιων παθογενειών αλλά και εκτίναξης του κόστους παραγωγής, να εγκαταλειφθεί η γη και η ζωική παραγωγή, με επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στην επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Άνθρωπος μπροστά από κλειστό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Ακρίβεια: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το 2022 - Βαρύ το πλήγμα για τους ευάλωτους

Εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η άνοδος των τιμών δεν είναι πρόσκαιρο φαινόμενο, αλλά θα κρατήσει σε βάθος χρόνου, "κουρεύοντας" τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Πελάτης σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Ακρίβεια: Ο πληθωρισμός "δείχνει" τα δόντια του - Κύκλος "εορταστικών" ανατιμήσεων

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά του προέδρου της Fed ότι πλέον όσοι τοποθετούνται δημόσια δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον πληθωρισμό "παροδικό φαινόμενο". Την ίδια ώρα βασικά είδη πρώτης ανάγκης στην Ελληνική αγορά "τραβούν" την ανηφόρα.

Συνταξιούχος στο ΑΤΜ

Πρόστιμο 100 ευρώ άνω των 60: Ο νέος "λογαριασμός" της εφορίας και τα απόνερα

Τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από 16 Ιανουαρίου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, αναμένεται να "φουσκώσουν" το λογαριασμό της εφορίας για πολλούς και αναπόφευκτα σε περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμών να φέρουν και νέα ληξιπρόθεσμα.

Κόσμος στη λαική αγορά

Πρώτη πηγή ανησυχίας η ακρίβεια για τους Έλληνες

Καλύτερη διαχείριση οικονομικών εν μέσω πανδημίας εκτιμούν ότι πέτυχαν οι Έλληνες σύμφωνα με την ετήσια πανευρωπαϊκή έκθεση, παρά το γεγονός του ότι άνω του 50% καθυστερεί την πληρωμή λογαριασμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα

Τσίπρας: "Ο κ. Μητσοτάκης ζει στον κόσμο του, όχι σε αυτόν που καταδιώκεται από την πανδημία και την φτώχεια"

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας. Η πρωτοβουλία συνεννόησης με την δημοκρατική αντιπολίτευση.

Λογαριασμός ρεύματος

Ξέφρενο ράλι στις τιμές του ρεύματος και φόβοι για νέα άνοδο τον Δεκέμβριο

Το ενεργειακό μίγμα σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, δεδομένου ότι οι εθνικές αγορές επηρεάζουν η μία την άλλη, έγινε ακριβότερο αφού κυριαρχεί το φυσικό αέριο που συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Ακρίβεια: Ήρθε για να μείνει; Οι προβολές, τα σενάρια και τα αίτια

Αδυνατούν να πουν με βεβαιότητα διεθνείς και εγχώριοι αναλυτές πότε θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ακρίβειας, που κατατρώγει εισοδήματα και απειλεί την ισχυρή ανάκαμψη των οικονομιών.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακά τρικ και για την ακρίβεια, μετά την πανδημία, από τον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακά τρικ και για την ακρίβεια, μετά την πανδημία, από τον Μητσοτάκη

Αφού περιέκοψαν 820 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της υγείας και χάρισαν 900 εκατομμύρια στη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών ταμεών δίνουν επιδόματα 250 ευρώ , τονίζουν στην Κουμουνδούρου

Λογότυπο ΔΕΗ

Αύξηση 300% στους πελάτες που επιστρέφουν στη ΔΕΗ λόγω κρίσης

Οι μετακινήσεις των καταναλωτών από εταιρία σε εταιρία πολλαπλασιάζονται όσο μεγαλώνουν οι αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και όσο φτάνουν όλο και περισσότεροι φουσκωμένοι λογαριασμοί.

Διαμαρτυρία γιατρών (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Νέα μέτρα στήριξης: Το μπόνους σε υγειονομικούς και το "καμπανάκι" για το έλλειμμα

Tα δυο βασικά "αγκάθια" για την πορεία υλοποίησης του Προϋπολογισμού, οι τιμές και το ενεργειακό κόστος τέθηκαν επί τάπητος στη Βουλή. Η ακτινογραφία των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Η ακρίβεια δεν "πουλάει", πονάει κ. Μητσοτάκη

Καταλαβαίνουν στην τσέπη τους τις αυξήσεις τιμών οι πολίτες και στην κυβέρνηση δεν καίγεται καρφί τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατήγγειλε αυξήσεις στο ρεύμα ενώ πλουτίζουν funds.

Στύλος παροχής ρεύματος

Τρεις αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να τινάξουν στον αέρα το ηλεκτρικό σύστημα τον φετινό χειμώνα

Σύσκεψη για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, κυρίως σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και το αέριο, πραγματοποιείται σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

LIVE Βουλή: Σύγκρουση για την ακρίβεια

LIVE Βουλή: Σύγκρουση για την ακρίβεια

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τις ανατιμήσεις αγαθών μετά απο πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο αναμένεται όμως να βρεθούν και τα θέματα που αφορούν τον Covid 19

Κόσμος περπατά έξω από τη ΔΕΗ

Ακρίβεια: Επιπλέον 15% από τα τωρινά τιμολόγια-φωτιά θα πληρώσουν οι καταναλωτές το ρεύμα το Δεκέμβριο

Τα προβλήματα που δημιουργεί η Γερμανική ΡΑΕ στην αδειοδότηση του Ρωσικού αγωγού Nord Stream 2 εκτόξευσαν εκ νέου τις τιμές αερίου, δημιουργώντας ανοδικό σπιράλ στο κόστος του ρεύματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Εάν οι τιμές στην ενέργεια αυξηθούν, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επέμβει

Περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών σε περίπτωση που αυξηθούν κι άλλο οι τιμές της ενέργειας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

"Φωτιά" οι λογαριασμοί ρεύματος

Ακρίβεια: Τα νέα ρεκόρ σε ρεύμα-αέριο τροφοδοτούν τον "φαύλο κύκλο" ανατιμήσεων – Στα ύψη το ενεργειακό κόστος

Νέες ανησυχίες για την πορεία των τιμών δημιουργεί η πορεία της ενεργειακής αγοράς διεθνώς. Άλλωστε η αύξηση του ενεργειακού κόστους οδηγεί συνολικά σε αυξανόμενο κόστος παραγωγής, το οποίο  μεταβιβάζεται έμμεσα στους τελικούς καταναλωτές.

Η ελληνική οικονομία ξανά υπό πίεση

Αιφνιδιαστικά, ο κίνδυνος πληθωρισμού επέστρεψε

Οι λόγοι επανεμφάνισης του πληθωρισμού και ο τρόπος αντιμετώπισής του πριν καθορίσει τη δυναμική της οικονομίας. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης εξηγεί τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις.

Κόσμος στη λαική αγορά

Ακρίβεια: Η κυβερνητική "συνταγή συστάσεων", το νέο κύμα ανατιμήσεων και η αγωνία για το ΑΕΠ

Οι βιομηχανίες, οι αλυσίδες λιανικής και η εστίαση να προσπαθούν να βρουν μια "χρυσή τομή" σε μια προσπάθεια να μην χάσουν τους πελάτες τους αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η ακρίβεια είναι εδώ και μάλιστα με την έλευση του νέου χρόνου, οπότε και αναμένονται νέου τιμοκατάλογοι από προμηθευτές, προβλέπεται το κύμα ανατιμήσεων να ενταθεί.

Εστίαση - Φωτογραφία αρχείου

Σκυλακάκης - Ανατιμήσεις: Συστάσεις στις επιχειρήσεις για "ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση"

Μπορεί η υπέρβαση εσόδων να είναι δεδομένη ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί ανησυχία για την πορεία των τιμών και ειδικά στο μέτωπο της μετακύλισης από επιχειρήσεις ανατιμήσεων στην αγορά.

Στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά

Ακρίβεια: Το ράλι τιμών και το σύνδρομο της "τρίτης εβδομάδας"

Το σύνδρομο της "τρίτης εβδομάδας" ζουν οι Έλληνες, καθώς η ακρίβεια εξαφανίζει τα οικονομικά τους διαθέσιμα, πολύ πριν τελειώσει ο μήνας. Τελειωτικό χτύπημα οι λογαριασμοί ρεύματος, που "γονατίζουν" νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ανατιμήσεις: Ηχηρό σήμα κινδύνου από το μέτωπο του πληθωρισμού

Ανατιμήσεις: Ηχηρό σήμα κινδύνου από το μέτωπο του πληθωρισμού

Σύμφωνα με αναλυτές τα τρέχοντα πληθωριστικά φαινόμενα δεν οφείλονται σε υπερθέρμανση της οικονομίας, δηλαδή της ενίσχυσης της ζήτησης πάνω και πέρα από τις δυνατότητες της προσφοράς να ανταποκριθεί.

Η ακρίβεια φέρνει υποσχέσεις για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Η ακρίβεια φέρνει υποσχέσεις για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Τι σημαίνει η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022. Η σκιά της ακρίβειας και ο φόβος της κυβέρνησης ότι οι πολίτες αισθάνονται ότι η αύξηση του ΑΕΠ δεν τους αφορά.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Το εκρηκτικό κοκτέιλ: Ελλείψεις πρώτων υλών, μεταφορικό κόστος, πληθωρισμός

Ανοικτό άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αν και, όπως είπε, οι εκτιμήσεις είναι ότι το όλο φαινόμενο εκτόξευσης των τιμών θα είναι παροδικό και θα εκτονωθεί τη νέα χρονιά.