Χαρίτσης: “Η ΝΔ επιβαρύνει τη συντριπτική πλειονότητα ασφαλισμένων και συνταξιούχων”

Χαρίτσης: “Η ΝΔ επιβαρύνει τη συντριπτική πλειονότητα ασφαλισμένων και συνταξιούχων”
Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Με αφορμή τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού ο Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης. "Στόχος η ενίσχυση μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών" ανέφερε.

“Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό επιβαρύνουν τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με μόνο στόχο την ενίσχυση μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών”, διαμήνυσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καταγγέλλοντας την “ιδεοληπτική προσήλωση της ΝΔ στην πολιτική της λιτότητας”.

“H κυβέρνηση επαναφέρει το σύστημα των κλάσεων που συνεπάγεται αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20% για το 85% των μη μισθωτών, και καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία οι συνταξιούχοι έλαβαν συνολικά 830 εκ. ευρώ”, τονίζει ο ίδιος.

“Οι καταστροφικές αυτές ρυθμίσεις γυρίζουν το ρολόι της χώρας προς τα πίσω. Ναρκοθετούν ξανά το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε με θηριώδες έλλειμμα και κατάφερε με πολύ κόπο να το καταστήσει βιώσιμο”, συμπληρώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα