Χατζηδάκης για ΚΙΝΑΛ: “Με ψήφο ανοχής δεν κυβερνιέται ο τόπος”

Χατζηδάκης για ΚΙΝΑΛ: “Με ψήφο ανοχής δεν κυβερνιέται ο τόπος”
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

"Θα απευθυνθούμε στο ΚΙΝΑΛ αλλά αν δεν θέλει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το λένε ξεκάθαρα ότι δίνουν ψήφο ανοχής και όχι εμπιστοσύνης" είπε χαρακτηριστικά.

“Με ψήφο ανοχής δεν κυβερνιέται ο τόπος” δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Κωστής Χατζηδάκης, με το βλέμμα στο ΚΙΝΑΛ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως μετά την αρνηση του ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς ισχυρή ΝΔ.

“Θα απευθυνθούμε στο ΚΙΝΑΛ αλλά αν δεν θέλει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το λένε ξεκάθαρα ότι δίνουν ψήφο ανοχής και όχι εμπιστοσύνης. Έτσι δεν κυβερνιέται ο τόπος. Πώς θα κυβερνηθεί η χώρα με 148;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι Βελόπουλος, Βαρουφάκης και Χρυσή Αυγή είναι στο όριο της ένταξης στη Βουλή, που σημαίνει -κατά τον ίδιο- ότι και η τελευταία ψήφος μετράει για το αν η Βουλή θα είναι τετρακομματική η επτακομματική.

Μίλησε επίσης για σοβιετικό σύστημα στην ελληνική εκπαίδευση και πρότεινε να αξιολογούν οι γονείς τους εκπαιδευτικούς καθώς και το 10% του μαθητικού προγράμματος να διαμορφώνεται από τους δασκάλους και τους καθηγητές ανάλογα με τη γεωγραφική θέση του σχολείου, φέρνοντας ως παράδειγμα το μάθημα της μουσικής.

“Αυτά ισχύουν παντού στην Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα” υπογράμμισε επί του θέματος.

Ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας σχολίασε για το αποτέλεσμα των εκλογών ότι “είμαστε αισιόδοξοι αλλά οχι υπεραισιόδοξοι”.

Σε σχέση με το γαλάζιο πρόγραμμα, μίλησε για μέτρα που ισοσταθμίζουν τη μείωση των φόρων. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στις οποίες -όπως είπε- δόθηκαν 500 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό τα οποία θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν υπήρχε η διαχείριση του 2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα