Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η κυβέρνηση κάνει κάτι άχαρο, κάνει βαφτίσια λέξεων, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή

"Δεν κατάλαβα γιατί χρειάστηκαν 15-20 μέρες για να φτάσουμε στη χθεσινή απόφαση. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε δεν ήταν επί της ουσίας, ήταν επί της διαδικασίας, δευτερεύον και σχεδόν αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, βάσει της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και βάσει του email Βαρουφάκη, θα καθίσουν τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα –μου είναι σχεδόν αδιάφορο το που– για να δούνε μία-μία τις δράσεις, που είναι μέσα στο email Βαρουφάκη, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει λεφτά. Διότι μέχρι τώρα έχουμε μία συμφωνία χωρίς λεφτά", τόνισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας  στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

"Οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν προηγουμένως με το όνομα «τρόικα» τώρα θα είναι με το όνομα «θεσμοί». Έτσι θα προχωρήσει η συζήτηση. Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια", τόνισε και προσέθεσε πως "και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει αρκετές φορές μονομερώς: Εγώ ο ίδιος το νομοσχέδιο το είχα φέρει χωρίς την συγκατάθεση της τρόικα και με τη ρητή διαφωνία του ΔΝΤ. Το νόμο για τις 100 δόσεις τον φέραμε χωρίς τη συγκατάθεση της τρόικα. Το ίδιο με τον  προϋπολογισμό του 2014".

Μεταξύ άλλων, είπε ότι "η κυβέρνηση κάνει κάτι που το βρίσκω άχαρο και όχι τιμητικό για την ίδια. Ενώ θα μπορούσε να πει ότι κάνουμε μια διαπραγμάτευση για να πετύχουμε κάποια πράγματα και να πετύχουμε καλύτερους όρους, μια καλύτερη ζωή κλπ δίνει μια μάχη με τις λέξεις. Κάνει βαφτίσια λέξεων. Και λέει: δεν υπάρχει τρόικα υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχει μνημόνιο υπάρχει διευθέτηση κ.ο.κ. Δεν αξίζει να την κάνει αυτή τη μάχη! Έχουν πει μόνοι τους ότι κρατάνε το 70% του παλιού μνημονίου, προσθέτουν 30% ισοδύναμα μέτρα.  Να καθίσουμε, λοιπόν, να δούμε συγκεκριμένα τι γίνεται επ’ αυτού. Αυτό είναι το σημαντικό".

"Ωραία όσα λέμε για τις λοταρίες και τα υπόλοιπα, αλλά το email Βαρουφάκη προβλέπει συγκεκριμένα ότι μέχρι το τέλος Απριλίου σε πρώτη φάση και μέχρι το τέλος Ιουνίου σε δεύτερη φάση όλα που αναγράφονται εκεί θα γίνουν. Και μέσα σ’ αυτά είναι οι αυξήσεις του ΦΠΑ, οι περικοπές των πρόωρων συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι όσα μέτρα χρειαστούν για το πλεόνασμα. Όλα αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα τα λάβει", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: