Χρ. Πάχτας: "Παραδειγματική τιμωρία στον κ. Καμμένο"

Χρ. Πάχτας: "Παραδειγματική τιμωρία στον κ. Καμμένο"

Παραδειγματική τιμωρία του Π. Καμμένου για την προτροπή σε κατοίκους να τον λιντσάρουν, ζητάει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας

Ανακοίνωση για την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του Πάνου Καμμένου, εξέδωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ, προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού, να λιντσάρουν τον δήμαρχο. Ο Εισαγγελέας αντέδρασε άμεσα και έδωσε εντολή για σχηματισμό δικογραφίας κατά του κ. Καμμένου.

Στην ανακοίνωση του, ο δήμαρχος αφού ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., κάνει λόγο για συμπεριφορές που θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα άλλων εποχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η Εισαγγελία έκανε το καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό Δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ.Καμμένου. Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της Δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο.

Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ατόπημα. Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε.

Απέναντι σ’ αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας.

Είναι μια ευθύνη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα".

ΚΕΔΕ: "Ακραίες και επικίνδυνες αυτές οι συμπεριφορές"

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την "απαράδεκτη και πρωτοφανή", όπως την χαρακτηρίζει, προτροπή του κ. Καμμένου και τονίζει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

"Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένου για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, η οποία έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της.

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.

Είναι αδιανόητο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει τους πολίτες σε πρακτικές, που αμφισβητούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Καμένος είναι ταγμένος να υπερασπίζεται και να υπηρετεί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμμένος: Να λιντσάρετε τον Πάχτα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δήλωση Καμμένου περί λιντσαρίσματος Πάχτα

SHARE:

24Media Network