Χρηστίδης: Πάνω απ’ όλα πρέπει να γίνουμε Κίνημα ξανά, μαζί με τους πολίτες

Χρηστίδης: Πάνω απ’ όλα πρέπει να γίνουμε Κίνημα ξανά, μαζί με τους πολίτες
Ο Π.Χρηστίδης Eurokinissi

Ο Παύλος Χρηστίδης ανέλυσε τις προτεραιότητές του και την πολιτικού ατζέντα σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Πιστεύω στην πολιτική που γίνεται από κάτω προς τα πάνω, με πραγματικό ενδιαφέρον και λύσεις για τις αδικίες, τις ανισότητες, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Πιστεύω στην πολιτική που δίνει ευκαιρίες, πιστεύω στους πολιτικούς που κάνουν όσα λένε.

Ενώνω τη φωνή μου με τις χιλιάδες ακόμη φωνές που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής είναι η ελπίδα για να αλλάξουμε ξανά τις ζωές μας» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Σημειώνει ακόμα ότι «η ανανέωση είναι πρωτίστως αξιακό, πολιτικό ζήτημα και δευτερευόντως γενεακό».

Ο Π. Χρηστίδης αναφέρει ότι λειτουργεί ενωτικά ήδη, «γιατί με ενδιαφέρει η προοπτική της παράταξης. Γι’ αυτό, η καμπάνια μου απέχει από μίζερες επιθέσεις εναντίον των συνυποψήφιων μου. Η αντιπαράθεσή μου γίνεται με όρους πολιτικής και όχι με όρους προσωπικούς». «Η συνοχή διασφαλίζεται με την εργατικότητα και τη δουλειά, την οποία δεν φοβάμαι. Μια τεχνητή συνοχή συρραφής προσωπικών επιδιώξεων παλιών και νέων στελεχών δεν με αφορά – θα είναι έτσι κι αλλιώς εύθραυστη. Με αφορά η συνοχή που οικοδομείται από την κοινή δουλειά» προσθέτει.

Ερωτηθείς για την προοδευτική διακυβέρνηση απάντησε, μεταξύ άλλων, είναι «διακυβέρνηση με σεβασμό στους θεσμούς και ανοιχτότητα στον κόσμο, ειδικά σε εκείνους των οποίων η φωνή ακούγεται λιγότερο. Η συζήτηση ετεροπροσδιορισμού του Κινήματος είναι πια προσβλητική. Δεν με αφορά μια τέτοια συζήτηση. Με τους πολίτες θέλω να κάτσουμε μαζί, να λύσουμε προβλήματα».

Αναφορικά με το όνομα με το οποίο το κόμμα θα πορευτεί την επόμενη μέρα, ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι «το Κίνημά μας το καθοδηγούν αρχές, αξίες και ιδεολογία. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ταυτότητά μας – είμαστε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με πίστη στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Προοδευτικοί Ελληνες έδωσαν περιεχόμενο και αξία στο «ΠΑΣΟΚ», εμείς δίνουμε περιεχόμενο και αξία στο Κίνημά μας σήμερα. Πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να γίνουμε Κίνημα ξανά, μαζί με τους πολίτες».

Ο Παύλος Χρηστίδης μιλά στη συνέντευξή του και για την Φώφη Γεννηματά της οποίας υπήρξε στενός συνεργάτης και καταλήγει στη συνέντευξή του αναφέροντας «Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην έγνοια της για την παράταξη: με τόσο κόπο και πυγμή απέναντι στα χτυπήματα, την κράτησε ενωμένη, τη μεγάλωσε, την άνοιξε στον κόσμο. Κι αυτή είναι μια παρακαταθήκη που πρέπει να τιμήσουμε όλοι».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα