Χρυσοχοΐδης: Η αστυνομία για να είναι αποτελεσματική πρέπει να λάμπει χωρίς λεκέδες

Συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη
Συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη EUROKINISSI

Τα συμπεράσματα των εκθέσεών του Συνηγόρου του Πολίτη για την Αστυνομία και το έτος 2018, παρουσίασε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Με τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου, όπου του παρουσίασε τα συμπεράσματα των εκθέσεών του για την Αστυνομία και το έτος 2018.

Μετά το πέρας της συνάντησης έκαναν ο Συνήγορος του Πολίτη δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Υπουργού, να έχω μια συνάντηση με το σύνολο της Φυσικής Ηγεσίας και τον κ. Υπουργό φυσικά και να συζητήσουμε εκτενώς ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και τον βαθμό ανταπόκρισης και συμμόρφωσης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας προς τις παρατηρήσεις και συστάσεις μας.

ADVERTISING

Οφείλω να ομολογήσω ότι διέκρινα ένα εξαιρετικό κλίμα συναντίληψης και μία έντονα εκπεφρασμένη πολιτική βούληση εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας, του κ. Υπουργού τον οποίο και ευχαριστώ, προκειμένου τα περιστατικά αυθαιρεσίας, όπου εντοπίζονται, από όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα να περιοριστούν, αν όχι τουλάχιστον να αντιμετωπίζονται και να ελέγχονται πειθαρχικά με τον τρόπο που αρμόζει. Τον ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως οι αστυνομικοί έρχονται κάθε ημέρα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, με εντάσεις και καταστάσεις όπου δοκιμάζονται οι αντοχές τους, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «η αστυνομία για να είναι σταθερά αποτελεσματική πρέπει να λάμπει χωρίς λεκέδες».

Αναλυτικά, στην δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο Υπουργείο, τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη. Μας παρουσίασε τα συμπεράσματα των εκθέσεών του για την Αστυνομία για το έτος 2018.

Η Αστυνομία υπάρχει για τη νομιμότητα και δεν υφίσταται έξω από αυτήν. Προστατεύει τους πολίτες, δηλαδή προστατεύει και τα δικαιώματά τους. Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο. Κάθε μέρα στο δρόμο, με κίνδυνο, με ένταση, με συνεχή περιστατικά, που δοκιμάζουν τις αντοχές των αστυνομικών. Όμως είναι αστυνομικοί. Εκπαιδεύονται, φορούν τη στολή του εγγυητή του νόμου. Όταν ξεφεύγουν δεν τιμούν τη στολή και την αποστολή τους.

Θα δουλέψουμε μαζί με τον Συνήγορο, με περισσότερη εκπαίδευση, μεγαλύτερη προσήλωση, με συνδρομή από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς όπως ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τα περιστατικά αυθαιρεσίας. Και για να ενισχύσουμε την αυτοδιόρθωση, τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου του Σώματος. Η αστυνομία για να είναι σταθερά αποτελεσματική πρέπει να λάμπει χωρίς λεκέδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποστάσεις από τον Μπαλάσκα παίρνει η ΠΟΑΣΥ

ΕΔΕ για Μπαλάσκα και στον Εισαγγελέα οι δηλώσεις του για "σκόνες" και "σκουπίδια"

"Σκόνη" οι πρόσφυγες και "σκουπίδια" οι καταληψίες για τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

SHARE:

24Media Network