Χρυσοχοΐδης: Δεν θα παραιτηθώ για ένα πολιτικό λάθος

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα παραιτηθώ για ένα πολιτικό λάθος
Στιγμιότυπο από την επίσημη υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που έφτασε στον Πειραιά για το 2012,από τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας και Εμπορικής Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη,Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012(EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Αποφασισμένος να μείνει για να αλλάξει το σύστημα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που δικαιολογεί τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν μετά τη δήλωσή του

Ο σάλος που προκλήθηκε μετά τη δήλωσή του ότι δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο επειδή είχε άλλες υποχρεώσεις δεν φαίνεται να πτόησε τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα.

Ήταν το κρισιμότερο πολιτικό μου λάθος. Είναι μία αυτοκριτική και μία κριτική σε ένα πολιτικό σύστημα που ούτως ή άλλως θα κατεδαφιστεί”, ανέφερε στον Νίκο Χατζηνικολάου, δικαιολογώντας μάλιστα απολύτως τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως μέσω διαδικτύου.

“Δεν κάνω πίσω από τη δήλωσή μου. Με πίστη και πεποίθηση το λέω. Η παραίτηση είναι μία λύση. Ή θα σηκωθώ να φύγω ή θα μείνω για να παλέψω να αλλάξω το σύστημα. Μένω για να το παλέψω μαζί με άλλες δυνάμεις. Αν δεν το αλλάξουμε είμαστε ανάξιοι”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι η δήλωσή του δεν αφορούσε το διάβασμα του κειμένου αλλά γενικότερα το πως λαμβάνονταν οι πολιτικές αποφάσεις “με το πιστόλι στο κρόταφο”.

Επισημαίνοντας πως κάθε Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έπαιρναν μέτρα, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία τώρα ψηφίζει όλα τα μέτρα και ότι θα τα επαναδιαπραγματευτεί μετά.

“Αυτό το σύστημα δεν μπορούμε να το υπηρετούμε άλλο. Δεν έχω αποτύχει πουθενά. Δεν είμαι ανίκανος και δεν θα κάνω πίσω”, υπογράμμισε.

Απορρίπτει, τέλος, την πρόταση Κώστα Σκανδαλίδη για σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου αρχηγού εδώ και τώρα.

“Η κατεδάφιση του συστήματος θα γίνει ούτως ή άλλως. Θα πρέπει όμως να γίνει συντεταγμένα και με κανόνες για να μην πάθει μεγαλύτερο κακό η χώρα και οι πολίτες. Ας μη βιαζόμαστε, να πάμε σε συντεταγμένη εκλογή όπως έχει αποφασιστεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα