Χρυσοχοΐδης: Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ - Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης EUROKINISSI

Μέσω δήλωσής του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην αλλαγή της ηγεσίας μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας

Με δήλωσή του επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην αλλαγή της ηγεσίας μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία προβλέπει πρώτα να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση στην Βουλή και κατόπιν να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για την ανάδειξη της νέας φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι τότε, χρέη υπηρεσιακού Αρχηγού θα εκτελεί ο Υπαρχηγός.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Υπουργός αναφέρει:

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά από αίτημα Χρυσοχοΐδη

Άρχισαν τα "όργανα" στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - "Πόρτα" στην φυσική ηγεσία

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υπουργός ΠΡΟΠΟ με "παράσημο" τη σύλληψη της 17Ν

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικά λάφυρα η δημόσια ενημέρωση και η εθνική ασφάλεια για τον κ. Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network