Crash test για τα κόμματα το νομοσχέδιο για την αναδοχή

Crash test για τα κόμματα το νομοσχέδιο για την αναδοχή

Τεστ συνοχής για τα κόμματα είναι το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία που τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα το μεσημέρι

Το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την αναδοχή δημιουργεί οριζόντιες τομές εντός των κομμάτων, με βουλευτές να διαφοροποιούνται σχετικά με τη ψήφισή του.

Το εν λόγω άρθρο είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Βουλευτές εμφανίζονται εκτός επίσημης γραμμής των κομμάτων τους, διατυπώνοντας διαφωνίες, με τη ΝΔ να αποφασίζει να ψηφίσουν οι δικοί της βουλευτές “κατά συνείδηση”.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου έχει διαμηνύσει πως πρόκειται για ένα κεντρικό θέμα κυβερνητικής πολιτικής και δεν θα κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ερώτημα παραμένει εάν θα υπάρξει ζήτημα για συγκεκριμένους βουλευτές σε περίπτωση “παραβίασης” της κεντρικής γραμμής.

Στο ΚΙΝΑΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης -και σήμερα μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7– τόνισε ότι το “προοδευτικό” στην πολιτική θέλει αποδείξεις, καλώντας τα μέλη της παράταξής του να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ στράφηκε στη ΝΔ σημειώνοντας ότι οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα δεν μπορούν να εξαρτώνται από το ποιά είναι η κυβέρνηση και ο υπουργός.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι θέσεις Κατσίκη με ρατσιστικό “χρώμα”, αφού ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έφτασε να κάνει λόγο για παρά φύση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωση που καταδίκασε το πρωί στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο αρχίζει στις 11.00 και η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 14.00 το μεσημέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα