Δεκαπέντε μέρες διορία σε Ψυχάρη να βρει τα 'χαμένα' παραστατικά

Δεκαπέντε μέρες διορία σε Ψυχάρη να βρει τα 'χαμένα' παραστατικά

Επιστολή δικαστικού στον Σταύρο Ψυχάρη για να καταθέσει τα πολυάριθμα παραστατικά που λείπουν από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του. Στο αρχείο η υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη για το 1 εκ. ευρώ κατόπιν σχετικής εισήγησης δικαστικών της επιτροπής Πόθεν Έσχες

Προθεσμία δεκαπέντε ημερών (εργάσιμων) στον Σταύρο Ψυχάρη να καταθέσει τα πολυάριθμα παραστατικά που λείπουν από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του έδωσε δικαστικός ο οποίος διερευνά το φάκελο του εκδότη για λογαριασμό της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Ο δικαστικός που μετέχει στην επιτροπή Πόθεν Έσχες απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Ψυχάρη στις 17 Μαρτίου (παρελήφθη την επομένη) με την οποία τον ενημέρωσε ότι έχει στη διάθεσή του 15 ημέρες προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή το σύνολο των παραστατικών που λείπουν από τις δηλώσεις του. Η διορία επομένως για τον κ. Ψυχάρη λήγει στις 7 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ορκωτοί λογιστές που μετέχουν στην επιτροπή Πόθεν Έσχες κατέθεσαν στις 3 Μαρτίου του 2016 υπόμνημα στο οποίο επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις του κ. Ψυχάρη χαρακτηρίζονται από σωρεία παραλείψεων καθώς λείπουν παραστατικά που αφορούν: α) βεβαιώσεις μετοχών, β) αγορά, απόκτηση και πώληση μετοχών, γ) συμβάσεις δανείων και τραπεζικές βεβαιώσεις της Alpha για τη εξυπηρέτηση των δανείων του, δ) καταθέσεις των ετών 2007 έως 2012, ε) σχέδιο απορρόφησης της ΣΠ. ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από την ΔΟΛ ΑΕ και στ) συμφωνητικά μεταβίβασης μετοχών. Όλα τα παραπάνω ο κ. Ψυχάρης καλείται να τα καταθέσεις στα λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την εκπνοή της διορίας.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε επίσης να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ο οποίος είχε δηλώσει καθυστερημένα ποσό 1 εκ. ευρώ σε συμπληρωματική δήλωση Πόθεν Έσχες. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικής εισήγησης των δικαστικών που μετέχουν στην επιτροπή οι οποίοι εξέτασαν το αναλυτικό υπόμνημα που κατέθεσε ο ίδιος ο κ. Σταθάκης για την υπόθεση και αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα περαιτέρω διερεύνησης. Η επιτροπή αποφάσισε με ψηφοφορία όπου το αποτέλεσμα ήταν 6 – 1 υπέρ της αρχειοθέτησης της υπόθεσης. Μειοψήφησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνον ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. 

πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE:

24Media Network