Δεν καταθέτει πρόταση δυσπιστίας τελικά η ΝΔ

Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Αν και τις προηγούμενες ημέρες από το Μοσχάτο άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, ο Μητσοτάκης τελικά απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις αφού δεν θα συγκέντρωνε 151 ενώ θα έδινε άλλοθι στον Καμμένο.

Στην απόφαση να μην καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης τελικά απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις συνεργατών του αφού μία πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κινδύνευε να μη λάβει 151 ενώ εκτιμήθηκε ότι θα έδινε άλλοθι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποιος έκανε στροφή και δήλωσε ότι θα την ψήφιζε.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες από το Μοσχάτο άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας τελείως διαφορετικής εικονας για την τελική απόφαση τους.

Εξάλλου η χθεσινή δήλωση Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη πως η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, ερμηνεύθηκε ως νεύμα για πρόταση δυσπιστίας με το σκεπτικό να ασκηθεί όσο μεγαλύτερη πίεση στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Η απόφαση να μην κατατεθεί τελικά πρόταση μομφής φέρεται να ελήφθη σήμερα νωρίτερα, ωστόσο μέχρι τελευταία στιγμή από το Μοσχάτο επέμεναν ότι δεν είχε κλειδώσει τίποτα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στροφή 180 μοιρών: Οι ΑΝΕΛ πλέον λένε ναι σε πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ χωρίς κανέναν όρο

SHARE:

24Media Network