Δένδιας: Η τρομοκρατία θα εκμεταλλευτεί την παράνομη μετανάστευση

Στιγμιότυπο από την συν. τύπου μετά τη συνεδρίαση της άτυπης συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε για την τρομοκρατία και την ασφαλεια των συνόρων,Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συν. τύπου μετά τη συνεδρίαση της άτυπης συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε για την τρομοκρατία και την ασφαλεια των συνόρων,Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Νίκος Δένδιας συνέδεσε την τρομοκρατία με την παράνομη μετανάστευση

Σύνδεση της παράνομης μετανάστευσης με την τρομοκρατία, έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

"Η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης", είπε ο κ. Δένδιας, ο οποίος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της εσωτερικής τρομοκρατίας δεν τέθηκε ούτε στις επίσημες, ούτε στις ανεπίσημες συνομιλίες κατά τη διάρκεια του διήμερου συμβουλίου. "Δεν συζητήσαμε σχετικά με την εσωτερική τρομοκρατία, πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές θα κάνουν το καθήκον τους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας στην εναρκτήρια ομιλία του ως προεδρεύων του συμβουλίου, είπε ότι τέθηκαν στο τραπέζι τα ζητήματα της αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, της μετανάστευσης και της παράνομης μετανάστευσης. Αναφερόμενος στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και το αν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εγκληματικών οργανώσεων, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι προς κρίση στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε:

"Μας συγκλονίζει το περιστατικό στο Φαρμακονήσι και κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα".

Ο υπουργός ανέφερε ότι το Λιμενικό έχει κάνει χιλιάδες διασώσεις και ότι οι εντολές που έχουν οι λιμενικοί από την πολιτική ηγεσία αφορούν την προστασία των θαλάσσιων συνόρων, αλλά και την προστασία των ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης προσέθεσε ότι οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network