Δένδιας: "Καλοδεχούμενες στο ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία"

Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας EUROKINISSI

Σαφής η θέση της Ελλάδας σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία, όπως υποστήριξε και ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Η Ελλάδα είναι "έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια" και πιστεύει ότι "έχουν πολλά να προσφέρουν", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας", δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά "εξαιρετικές σχέσεις" με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν", πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΝΑΤΟ, Νίκος Δένδιας, Σουηδία, Φινλανδία
SHARE:

24Media Network